Gold kup: Panama i Meksiko u četvrtfinalu

Meksikanac Marco Fabiano je načeo mrežu Martinika u 21. minuti (Getty Images)

Nogometaši Paname osvojili su prvo mjesto u grupi A Gold kupa, prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba, koje se održava u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je plasman u četvrtfinale iz ove grupe osigurao i Meksiko, koji je zauzeo drugo mjesto.

Panami je za prvo mjesto bio dovoljan i bod u posljednjem, trećem kolu, u kojem je u Denveru odigrala 0:0 protiv Kanade, dok su Meksikanci u direktnom duelu za drugo mjesto očekivano savladali Martinik sa 3:1.

Meksiko je poveo 2:0 golovima Marca Fabiana (21. minuta) i Luisa Montesa (34), na 2:1 je smanjio Kevin Parsemain u 43. minuti iz penala, da bi u nastavku konačnih 3:1 postavio Miguel Angel Ponce u posljednjoj minuti duela.

Stanje po grupama

Panama je grupnu fazu takmičenja završila sa sedam bodova, Meksiko ih je sakupio šest, treći Martinik tri, dok je posljednja Kanada s jednim bodom.

Plasman u četvrtfinale izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe, te dvije od tri trećeplasirane, pa izglede za prolazak dalje ima i Martinik, ali on zavisi od raspleta u preostale dvije grupe.

U grupi B vodi Honduras sa šest bodova, drugi Haiti ima tri, dok Salvador te Trinidad i Tobago imaju po jedan bod.

U grupi C, SAD i Kostarika imaju po šest bodova, dok su Kuba i Belize bez bodova.

Izvor: Agencije