Fomenko upozorava na crnogorske provokacije

Kačeridi (desno) je poznat po 'kratkom fitilju', te verbalnim i fizičkim okršajima sa protivničkim nogometašima (AP)

Selektor nogometne reprezentacije Ukrajine Mihailo Fomenko u utorak je upozorio svoje izabranike da ne nasjedaju na provokacije navijača i protivničkih igrača na terenu tokom utakmice sa Crnom Gorom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, koja je na programu u petak u Podgorici, prenosi Reuters.

„Odgovori na provokacije su najveći neprijatelj za naš tim. Crnogorci imaju takvu vrstu igrača i navijača“, kazao je Fomenko za internetsku stranicu Nogometnog saveza Ukrajine.

Čini se kako su riječi ukrajinskog selektora najviše adresirane prema odbrambenom igraču Dinama iz Kijeva Evgenu Kačeridiju, koji je poznat po svom temperamentu, zbog kojeg je često u prošlosti bio sudionik verbalnih okršaja sa sudijama i suparničkim igračima.

Ovaj 25-godišnji nogometaš dobio je suspenziju od tri meča neigranja u ukrajinskom prvenstvu zbog nasilnog ponašanja na terenu protiv Černomoreca, a dobio je i žuti karton tokom nedjeljne prijateljske utakmice protiv Kameruna nakon prepirke sa protivnikom.

Upitan Kučer

Međutim, očekuje se da će biti u sastavu protiv Crne Gore.

„On se ne ponaša uvijek tako, ponekad se uspije kontrolirati, ali u nekim situacijama može eksplodirati“, dodao je selektor Fomenko.

Nastup odbrambenog igrača Šahtara iz Donjecka Oleksandera Kučera, koji je uobičajeni partner sa Kačeridijem u posljednjoj liniji odbrane, protiv Crnogoraca je upitan zbog istegnute prepone na treningu, pa će ga vjerovatno zamijeniti klupski kolega Jaroslav Rakicki.

Crna Gora je prvoplasirana ekipa kvalifikacione grupe H sa 14 osvojenih bodova iz šest mečeva, a dva boda manje ima drugoplasirana Engleska. Ukrajina i Poljska imaju po šest bodova, ali i jednu utakmicu manje od lidera.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO