Upitna naredna sezona za KK Partizan

Predsjednik Partizana Predrag Danilović je rekao da dug kluba prema igračima iznosti 1,5 miliona eura, a prema državi 1,2 miliona eura (Dragan Stankovi? / Tanjug)

Predsjednik košarkaškog kluba Partizana Predrag Danilović rekao je u srijedu da je finansijska situacija u klubu izuzetno teška i da prvak Srbije trenutno nije u stanju da naredne sezone igra ni domaću, ni regionalnu, a kamoli Euroligu, prenosi Tanjug.

“Situacija u ovom trenutku je takva da mogu da stavim ključ u bravu i zatvorim Partizan. Znam da će mnogima biti drago što to čuju, ali mi uprkos svemu nismo bili državni projekat i nemamo novca. U ovom trenutku nismo u stanju da igramo ni domaću, ni regionalnu, a kamoli Evroligu”, rekao je Danilović na konferenciji za medije u Klubu sportista na stadiona Partizana.

Dugovi i kamate

On je otkrio da trenutni dug samo prema igračima iznosi oko 1,5 miliona eura, dok dug prema državi na ime poreza iznosi oko pola miliona eura glavnice, a zajedno sa kamatama ta cifra iznosi 1,2 miliona eura.

“Političari nemaju osećaj za rezultate koje smo pravili, a svima je jasno dok oni ne klimnu glavom nema pomoći. Zato ih molim da klimnu glavom”, poručio je Danilović.

Crno-bijeli su u sezoni koja je nedavno završena osvojili 12. uzastopnu titulu prvaka Srbije, dok su u Jadranskoj ligi trijumfirali po šesti put u posljednjih sedam godina.

Izvor: Agencije