Đoković u vrhunskoj formi uoči Wimbledona

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković rekao je u nedjelju da se nalazi u vrhunskoj formi i da poraz u finalu Roland Garrosa od Rafaela Nadala neće ostaviti posljedice na njegovu igru u Wimbledonu.

Uoči početka 127. izdanja Wimbledona u ponedjeljak, Đoković je rekao engleskim medijima:

“Želio sam titulu u Parizu, ali ne mislim da će to ostaviti traga, jer sam bio u sličnim situacijama i ranije. Vjerujem da sam na vrhuncu svoje karijere i da igram zaista dobar tenis. Nadam se da ću dobiti nadahnuće i pružiti najbolje partije na Wimbledonu”.

On je dodao da voli da igra na tom Grand Slamu, jer je trava specifična podloga u tenisu.

Ðoković će na startu igrati protiv 33. tenisera svijeta, Nijemca Floriana Mayera, a tek u finalu bi se mogao sastati sa Nadalom, Rogerom Federerom ili Andyjem Murrayjem.

Ðoković i Mayer do sada su igrali tri puta i  Đoković vodi sa 3:0 u pobjedama.

Prošle godine sastali su se u četvrtfinalu Wimbledona, a Ðoković je slavio sa 6:4, 6:1, 6:4.

Federer protiv Hanescua, Nadal protiv Darcisa

U prvom kolu Wimbledona u ponedjeljak, Roger Federer sastaje se sa Victorom Hanescuom iz Rumunije, dok Britanac Andy Murray igra protiv Nijemca Benjamina Beckera.

Rafaela Nadala očekuje Belgijanac Steve Darcis.

Hrvat Marin Čilić igra protiv kiparskog tenisera Marcosa Baghdatisa, dok se u prvom kolu sastaju i Janko Tipsarević i Viktor Troicki iz Srbije.

Victoria Azarenka iz Bjelorusije igra protiv Portugalke Marie Joao Koehler, a Virginie Razzano iz Francuske očekuje Anu Ivanović iz Srbije.

Ruskinja Maria Sharapova sastat će se s Kristinom Mladenović iz Francuske.

Jelena Janković iz Srbije igra protiv Britanke Johanne Konta, a Caroline Wozniacki iz Danske u prvom kolu očekuje susret sa Estrellom Cabeza Candela iz Španije.

Izvor: Agencije