Borussia ne pušta Lewandowskog u Bayern

Lewandowski s Borussijom ima ugovor do ljeta 2014. godine, te je odbio potpisati novi (AP)
Lewandowski s Borussijom ima ugovor do ljeta 2014. godine, te je odbio potpisati novi (AP)

Predsjednik evropskog i njemačkog nogometnog viceprvaka Borussije iz Dortmunda Hans-Joachim Watzke u ponedjeljak je izjavio kako poljski reprezentativni napadač Robert Lewandowski neće slijedeće sezone karijeru nastaviti u Bayernu iz Minhena.

Bavarci su u netom okončanoj sezoni osvojili „trostruku krunu“ – naslove evropskog i njemačkog prvaka, te njemački Kup.

„Robert Lewandowski sigurno neće prijeći u Bayern u 2013. godine. To je konačna odluka o kojoj smo obavijestili i igrača i njegove savjetnike“, istakao je Watzke za njemački dnevni list Bild.

„Slučaj s Bayernom je završen, jer nismo ni dobili pismenu ponudu. U proteklih mjesec dana dva puta smo telefonski razgovarali s Bayernom u kojima smo im objasnili da, zbog burzovnih pravila, a mi smo registrirani na burzi, moramo dobiti pismenu ponudu za igrača. No, sve do današnjeg dana takva ponuda nije stigla. Ako Robert želi u Bayern, imat će priliku za to slijedeće godine.“

Razgovor sa savjetnicima

No, Watzke nije isključio mogućnost da Borussia ipak proda poljskog napadača ovoga ljeta.

„Ne kažem kako će Lewandowski sigurno ostati, ali mogu sa sigurnošću reći kako neće igrati za Bayern slijedeće sezone. O svemu ćemo razgovarati s njim i njegovim savjetnicima narednih dana. Naša je želja da ostane u Dortmundu“, dodao je prvi čovjek „Milionera“.

Lewandowski s Borussijom ima ugovor do ljeta 2014. godine, te je odbio potpisati novi. Prošle je sedmice izjavio kako očekuje da će ga klub iz Dortmunda ovoga ljeta prodati i to tamo gdje bi on želio.

Još tokom trajanja prošle sezone objavljeno je kako je Borussia prodala Bayernu njemačkog reprezentativnog veznjaka Maria Goetzea.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO