Duel sa Latvijom najvažniji za Sušićev tim

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine put na Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine u Brazilu vodi preko – Latvije.

Izabranici selektora Safeta Sušića se za gostovanje na Baltiku pripremaju u bh. prijestolnici Sarajevu, a narednu utakmicu popularni Pape ocijenio je kao najvažniju u ostatku kvalifikacija.

Nakon pet odigranih kvalifikacionih utakmica, BiH je u odličnoj poziciji. Tri boda i bolja gol-razlika od drugoplasirane Grčke, kapital je koji bh. tim unosi u drugu polovinu kvalifikacija za Mundijal.

No, za selektora Sušića upravo je utakmica sa Latvijom u Rigi 7. juna najvažnija.

„Ovo je zaista prekretnica. Ukoliko ovu utakmicu dobijemo, sumnjam da će nas više iko zaustaviti do kraja“, kazao je selektor BiH na konferenciji za novinare u četvrtak.

Bez Misimovića, sa Salihovićem

On ističe da za utakmicu sa Grčkom igrače uopće nije morao motivirati, dok je ovaj put situacija sasvim drugačija. Zato svaku priliku koristi da ukaže svojim igračima, ali i bh. javnosti da putovanje u Rigu nije turističkog karaktera.

„Nimalo lako neće biti gore i zamolio bih vas da stavite i vi akcenat na to da se moramo najozbiljnije pripremit i ući u tu utakmicu“, poručio je novinarima i javnosti.

U glavnom gradu Latvije će bh. tim igrati bez Zvjezdana Misimovića i Ognjena Vranješa. Povratnik u reprezentaciju je Sejad Salihović koji je bio najzaslužniji za opstanak Hoffenheima u njemačkoj Bundesligi.

„On je u zadnjim utakmicama za reprezentaciju igrao beka ili ispred, u Alžiru je igrao zadnju utakmicu izuzetno dobro. Vrlo je važno da imate igrača koji može igrati na različitim pozicijama“, kaže Sušić.

Reprezentacija BiH do putovanja u Rigu boravit će se u Sarajevu, a u petak će na Grbavici imati provjeru protiv mlade U-21 selekcije.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Selektor nogometne reprezentacije BiH najavio da na kvalifikacijskom susretu u Rigi neće igrati Misimović i Vranješ.

Published On 24 May 2013
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO