Sušić objavio spisak za Latviju

Na prijateljskom meču sa Omanom 10. juna neće biti Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke (Al Jazeera)

Nogometna reprezentacija BiH kvalifikacijski susret sa selekcijom Latvije i prijateljsku utakmicu sa Omanom igrat će bez Zvjezdana Misimovića i Ognjena Vranješa, rekao je selektor Safet Sušić na konferenciji za novinare.

Kvalifikacijski susret sa Latvijom igra se 7. juna u Rigi, odakle će bh. reprezentativci 10. juna otići u Muskat na prijateljski meč sa Omanom, na kojem neće igrati ni Edin Džeko, najavio je Sušić.

Za Misimovića je kazao kako se nada da će biti spreman za utakmice protiv Slovačke, dok je povrijeđeni Vranješ izgubljen za kvalifikacije.

„Nemam razloga da se plašim susreta s Latvijom. Znam da su naši igrači motivisani, znaju da nam je jedini cilj da uzmemo tri boda koji će nas još više približiti Svjetskom prvenstvu. U preostalim utakmicama kvalifikacija nemamo izbora, moramo osvojiti 12 bodova iz pet susreta“, kazao je Sušić.

BiH prva u grupi

Najbolji bh. nogometaši okupit će se 26. maja u Sarajevu, a tokom desetodnevnih priprema 31. maja odigrat će prijateljsku utakmicu s U-21 selekcijom BiH na stadionu Grbavica.

Reprezentacija BiH nakon prvog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu zauzima prvo mjesto u grupi G s 13 bodova, tri boda više od Grčke.

Na Sušićevom spisku za utakmice u Latviji i Omanu nalaze se 22 igrača: Asmir Begović, Asmir  Avdukić, Jasmin Fejzić, Boris Pandža, Emir Spahić, Toni  Šunjić, Mensur Mujdža, Ervin Zukanović, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan  Zahirović, Elvir Rahimić, Haris  Medunjanin, Muamer  Svraka, Senijad  Ibričić, Miroslav Stevanović, Ivan Sesar, Avdija Vršajević, Vedad Ibišević, Edin Džeko i Edin Višća.

Izvor: Agencije