NBA: Indiana u finalu doigravanja Istoka

U 6. utakmici polufinala doigravanja Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Indiana je u nedjelju ujutro u Indianapolisu savladala New York sa 106:99 (29:27, 26:20, 26:34, 25:18) i ukupnim rezultatom 4:2 u pobjedama plasirala se u finale u kojem će joj protivnik biti aktuelni prvak Miami.

Još ranije finalisti doigravanja Zapadne konferencije postali su San Antonio i Memphis.

Najbolji pojedinac New Yorka Carmelo Anthony bio je dominantna figura susreta pune tri četvrtine. Do ulaska u posljednju dionicu protivniku je ubacio 35 koševa i igrom se sam promovisao u najkorisnijeg aktera susreta (MVP).

Tragičar

Od junaka, međutim, Anthony je postao tragičar. Pet minuta prije kraja utakmice rezultat je bio izjednačen 92:92 i sve je ličilo na potpuno neizvjesnu završnicu u kojoj bi upravo on mogao biti prevaga.

Na žalost Njujorčana Anthony je u samom finišu tri puta izgubio loptu što je Lance Stephenson kažnjavao i sa sedam uzastopnih koševa Indianu odveo na pristojnu prednost (99:92) koju je tim iz Indianapolisa sačuvao do kraja.

Uz Stephensona, koji je postigao 25 koševa, uz deset skokova, u pobedničkom timu istakli su se još Roy Hibbert sa 21 košem, 12 uhvaćenih lopti i pet “rampi”, Paul George sa 23 i David West sa 17 koševa.

Anthony je u posljednjem periodu ubacio još samo četiri koša pa je utakmicu završio sa 39 koševa.

Izvor: Agencije