NBA: Spursi u finalu Zapadne konferencije

Svih pet igrača prve postave Spursa upisali su dvoznamenkasti učinak i tako nadoknadili iznenađujuće loše učinke Tonyja Parkera i Manua Ginoblija (AP)

San Antonio Spursi plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige, nakon što su u četvrtak u šestoj utakmici polufinala doigravanja svladali Golden State Warriorse 94:82 i pobijedili sa 4:2 u seriji na četiri pobjede, prenosi Hina.

Predvođeni Timom Duncanom i njegovih 19 poena, drugoplasirani Spursi će u finalu Zapadne konferencije igrati protiv petoplasiranih Memphis Grizzliesa, koji su u srijedu eliminirali Oklahoma City Thunder.

Svih pet igrača prve postave Spursa upisali su dvoznamenkasti učinak i tako nadoknadili iznenađujuće loše učinke Tonyja Parkera i Manua Ginoblija.

Parker je pogodio svega tri koša iz 16 pokušaja iz igre, ali je pred kraj popravio učinak postigavši 10 od ukupno 13 poena u zadnje tri i po minute, dok je pobjedi Spursa Ginobli pomogao sa 11 asistencija i pet poena.

Stephen Curry je postigao 22 poena za Warriorse, dok je klupa Golden Statea dodala 36 poena u porazu, na čelu s Jarrettom Jackom koji je postigao 15 poena.

Izbjegnuta eliminacija

New York Knicksi su u četvrtak preživjeli eliminaciju iz doigravanja, nakon što su savladali Pacerse sa 85:75 i smanjili na 3-2 u seriji na četiri pobjede.

Predvođeni sa 28 poena najboljeg strijelca lige Carmela Anthonyja, Knicksi su osigurali šestu utakmicu koja se igra u subotu u Indiani.

“Večeras smo igrali s osjećajem obaveze, znajući što je u igri”, kazao je nakon utakmice Anthony. “Igrali smo kao da to stvarno želimo. Morali smo pobijediti, izašli smo na teren i učinili smo to.”

Klupa Knicksa nadigrala je Pacerse 35:10, a J. R. Smith se istaknuo sa 13 poena, koliko je postigao i 29-godišnji Rookie Chris Copeland.

Igrajući bez Georgea Hilla, Pacerse je predvodio Paul George sa 23 poena, dok je David West dodao 17.

Rezultati: Istok: New York Knicks – Indiana Pacers 85:75 (Indiana vodi 3:2 u seriji na četiri pobjede).

Zapad: Golden State Warriors – San Antonio Spurs 84:92 (San Antonio se s rezultatom 4:2 u seriji na četiri pobjede plasirao u finale).

Izvor: Agencije