Hajduk ispunio finansijski fair-play

Bez finansijskih smetnji za nastup u Evropi (hajduk)
Bez finansijskih smetnji za nastup u Evropi (hajduk)

Hajduk je dobio od UEFA-e iz Nyona službeni dopis kojim se potvrđuje da je splitski klub ispunio sve zahtjeve koje su pred njim stavljeni, odnosno da je zadovoljio “finansijski fair-play” što mu daje potvrdu nastupa u evropskim takmičenjima nakon što rezultatima u domaćem takmičenjui budu izborena, objavljeno je u petak na Hajdukovim internetskim stranicama.

Kako piše u odluci, rezultat ispitivanja koji je prenio glavni istražitelj CFCB-a (Club Financial Control Body) je da su do sada ispunjeni svi uslovi i da je na dan 31. marta 2013. godine HNK Hajduk platio dospjela dugovanja koja je utvrdila Istraživačka komora CFCB-a na dan 30. septembra 2012.

Također se potvrđuje da su plaćeni iznosi koji su pismeno odgođeni između 30. septembra 2012. i 21. decembra 2012., a koji su dospjeli prije 31. marta 2013. te sva dugovanja do dana 31. decembra 2012. koja prethodno nisu bila utvrđena kao dospjela od strane Istraživačke komore CFCB-a, a koja su dospjela prije 31. marta 2013., u skladu s člancima 49 i 50 CL&FFP pravila.

Slamka spasa

U oktobru prošle godine, ovaj splitski klub se nalazio pred stečajem. Tada je Gradsko vijeće grada Splita izglasalo Nogometnom klubu (NK) Hajduk garanciju za kredit u visini od 30 miliona kuna, odnosno nešto više od četiri miliona eura.

Takvu je odluku jednoglasno donijelo svih 16 prisutnih vijećnika od njih 25, koliko broji Vijeće.

Dogradonačelnica Anđelka Visković je rekla kako će “svi oni kojima je Hajduk svetinja i ljubav danas postići konsenzus”, dodavši kako će ona uskoro imati punomoć za potpisivanje garancije.

Izvor: Agencije

 


Povezane

Na sjednici Gradskog vijeća Splita klubu s Poljuda nije odobrena garancija za kredit u iznosu od četiri miliona eura, ali će pod pritiskom navijača ipak biti zakazana nova sjednica za ponedjeljak.

12 Oct 2012
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO