Ferguson predvodio slavlje Uniteda

Ispred Old Trafforda je krenuo otvoreni autobus sa igračima Manchester Uniteda koje je predvodio Alex Ferguson (Getty Images)

Nogometaši Manchester Uniteda proslavili su 20. naslov prvaka Engleske velikom paradom po ulicama Manchestera.

Ispred Old Trafforda je krenuo otvoreni autobus u kojem su svoje mjesto zauzeli igrači predvođeni trenerskom legendom Alexom Fergusonom. Desetine hiljada navijača Crvenih đavola okupilo se ispred stadiona, ali i duž ulica kojima se autobus zaputio ka Albert Squareu

“Nikada ovo neću zaboraviti. Hvala vam, i moji unuci će pamtiti ove trenutke,” naglasio je Ferguson koji na koncu sezone napušta klupu Uniteda, a umjesto njega tim će preuzeti David Moyes.

‘Sjajna sezona’

Ferguson se od Old Trafforda oprostio u subotu pobjedom protiv Swansea Cityja, u ponedjeljak je ‘odradio’ i posljednju pobjedničku vožnju kao menadžer, a od idući vikenda će posljednji put sjesti na trenersku klupu na gostovanju kod WBA.

“Sezona je bila sjajna, no vjerujem kako će iduća biti jednako dobra. Podržite ekipu i novog menadžera,” dodao je Fergunson.

Autobus je krenuo sa stadiona Old Trafford preko ulice Sir Matt Busbyja, a do trga Albert Square na kojem je održana centralna proslava.

 Zbog masa navijača policija je nešto prije 20 sati zatvorila trg, jer nije mogao primiti sve navijače koji su željeli slaviti s Unitedom.

Razdragani navijači pjesmom su pozdravili sve igrače, a jedini je zvižduke dobio Wayne Rooney koji se zbog najave odlaska iz kluba našao na udaru ultrasa Uniteda.

Izvor: Agencije