NBA: Westbrook mora na operaciju koljena

Do ove ozljede Russell Westbrook u svojih prvih pet sezona u NBA ligi nije propustio niti jednu utakmicu (Reuters)

Prošlogodišnji finalisti NBA lige i prvi nositelji doigravanja Zapadne konferencije ove sezone, košarkaši Oklahoma City Thundera, do daljnjega će biti bez pomoći svog prvog organizatora igre i jednog od najboljih “playmakera” na svijetu, Russella Westbrooka (24) koji mora na operaciju koljena, prenosi Hina.

Westbrooku je puknuo menisk desnog koljena tokom druge četvrtine druge utakmice prvog kruga doigravanja protiv Houston Rocketsa u kojoj je Thunder 105:102 pobjedom stigao do vodstva od 2-0 u seriji na četiri pobjede.

Nije poznato hoće li se Westbrook uspjeti oporaviti do kraja ove sezone.

Odlična sezona

Westbrook je ove sezone prosječno postizao 23.2 poena, 7.4 asistencija i 5.2 skoka, te je uz Kevina Duranta najzaslužniji za omjer pobjeda i poraza 60-22 svoje ekipe.

“Bez obzira na to što je Russell veliki borac, zdravlje naših igrača je na prvom mjestu. Razgovarali smo s njim i on je prihvatio ovu odluku, te je odlučan vratiti se još bolji. Počelo je doigravanje i siguran sam kako će ostali igrači nadoknaditi Russellov izostanak”, rekao je generalni menadžer Thundera Sam Presti.

Do ove ozljede Westbrook u svojih prvih pet sezona u NBA ligi nije propustio niti jednu utakmicu.

Izvor: Agencije