Agent: Lewandowski napušta Borussiju

Interes za zvijezdom "Milionera" pokazali Bayern, Juventus i oba engleska premijerligaša iz Manchestera (EPA)

Agent napadača njemačke Borussije iz Dormunda i reprezentacije Poljske Roberta Lewandowskog šokirao je klub kada je u četvrtak objavio da igrač definitivno odlazi ovo ljeto, jer se dogovorio s drugim klubom, prenosi agencija Hina.

Agent Lewandowskog Maik Barthel šokirao je ovom viješću „Milionere“ iz Dortmunda, manje od 24 sata nakon što je Poljak u sjajnoj pobjedi nad španskim velikanom Real Madridom od 4:1 u polufinalu Lige evropskih prvaka postigao četiri gola.

Interes za Poljaka su pokazivali veliki rival iz Njemačke, minhenski Bayern, koji je Borussiji ove sedmice „uzeo“ Marija Goetzea, zatim italijanski prvak Juventus, te engleski premijerligaši Manchester United i Manchester City.

Borussia je do sada isticala da nema namjeru prodavati svoju zvijezdu, iako se transfer sada čini neizbježnim.

„Postigli smo dogovor s drugim klubom i namjeravamo preći ovo ljeto“, izjavio je Barthel za Sport Bild, ne otkrivajući, međutim, o kojem se klubu radi.

„Svi zahtjevi Borussije bit će ispunjeni.“

Zanimljiva ponuda

Agent je ponovio kako je Lewandowskom obećano da će moći napustiti klub pod pravim uvjetima, dodavši da se nada kako će Juergen Klopp, trener Borussije, poštivati to obećanje.

„Postoji zanimljiva ponuda za Roberta, koja ispunjava kriterije Dortmunda i zadovoljava Robertove zahtjeve. Borussija je obećala Robertu da će moći otići pod tim okolnostima. Na klubovima je sada da to riješe.“

Lewandowski ima ugovor s klubom iz Dortmunda do ljeta 2014. godine.

Izvor: Agencije