SP 2014: Crnogorski remi za vrh tabele

22:54 Crna Gora – Engleska

Utakmica završena neriješenim rezultatom, nakon snažnog pritiska engleskih nogometaša u finišu meča.


22:40 Vels – Hrvatska, Belgija – Makedonija

PAROVI UTAKMICA 26.03.

Armenija -Češka (0:3)
Estonija – Andora (2:0)
Azerbejdžan – Portugal (0:2)
Turska – Mađarska (1:1)
Ukrajina – Moldavija (2:1)
Danska – Bugarska (1:1)
Srbija – Škotska (2:0)
Belgija – Makedonija (1:0)
Njemačka – Kazahstan (4:1)
Irska – Austrija (2:2)
Malta – Italija (0:2)
Sjeverna Irska – Izrael (0:2)
Poljska – San Marino (5:0)
Vels – Hrvatska (1:2)
Francuska – Španija (0:1)
Crna Gora – Engleska (1:1)

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijskoj je utakmici skupine A za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Swanseaju svladala Wales sa 2-1 (0-1).

Strijelci: 1-0 Bale (21-11m), 1-1 Lovren (77), 1-2 Eduardo (87).

Susret se igrao na stadionu Liberty, a pred 12.000 gledatelja sudio je Banti iz Italije.

Meč između Belgija i Makedonije završen pobjedom domaćeg tima. Makedonija nije uspjela iznenaditi reprezentaciju Belgije.


22:35 Vels – Hrvatska, Crna Gora – Engleska

Nakon kornera Zverotića, Damjanović je iz trećeg pokušaja uspio u 76. minuti da matira Harta. Zasluženo izjednačenje “sokola”, nakon mnogo bolje igre u nastavku. 

Gol Eduarda u 87. minuti. 


22:25 Vels – Hrvatska

77. minuta – Hrvatska postiže gol! Lovren je s 25 metara bombom vratio Hrvatsku u igru.


22:20 Srbija – Škotska

Završena utakmica u Novom Sadu s rezultatom 2:0. Nakon 15-ak minuta neinteresantne igre, Srbija je u nadoknadi vremena propustila sjajnu šansu da postigne treći gol. Basta je sjajno prošao po desnoj strani, pronašao u kaznenom prostoru usamljenog Ivanovića koji je gađao drugu stativu, ali je lopta prošla pored iste.

Junak pobede na “Karađorđu” u Novom Sadu bo je dvostruki strijelac Filip Đuričić, koji je u pet minuta iskoristio dva odbitka.

Srbija sada ima sedam bodova u grupi A posle šest kola, a slijedeću utakmicu igra u Briselu protiv Belgije 7. juna.


22:18 Crna Gora – Engleska

56. minut: Nova šansa za Crnu Goru, Vladimir Božović je centrirao sa lijeve strane, Jovetić je opalio iz poluvoleja, ali je lopta otišla pored gola. Crna Gora je krenula odlučnije u drugom poluvremenu.


22:15 Vels – Hrvatska

66. minuta – Luka Modrić dobio je žuti karton, pa ni on, uz Ćorluku i Lovrena neće imati pravo nastupa protiv Škotske.


22:10 Belgija – Makedonija

Od 64. minute susreta, Belgija vodi protiv Makedonije 1:0 golom Hazarda.


22:05 Vels – Hrvatska

58. minuta – Williams je s 20 metara snažno tukao, lopta je prošla pokraj gola.


22:00 Belgija – Makedonija

Počelo drugo poluvrijeme susreta Belgija – Makedonija. Bez pogodaka u dosadašnjem toku utakmice.


21:54 Srbija – Škotska

Drugi gol Filipa Đuričića za vodstvo od 2:0. Samo pet minuta kasnije, u 64. minuti, Srbija je duplirala prednost. 


21:48 Srbija – Škotska

Pola sata prije kraja, Srbija je konačno slomila otpor Škota i povela 1:0. Filip Đuričić je u 59. minuti povratnu loptu poslao u mrežu škotskog vratara.


21:00 Vels – Hrvatska, Crna Gora – Engleska

Završeno prvo poluvrijeme u Podgorici.Novi korner za goste, ali je Džudović otklonio opasnost… Tri minute ranije žuti karton za Welbecka, zbog navodne simulacije u šesnaestercu Crne Gore. Welback je bio u opasnoj šansi po gol Crne Gore. 

Kraj prvog poluvremna u Swanseyu. 46. minuta – Srna je uposlio Mandžukića, koji je oklijevao i poslao loptu u ruke velškog vratara.


21:00 Srbija – Škotska

Poluvrijeme je produženo 60 sekundi, ali je okončano bez golova. Srbija je kontrolirala tempo, bila konkretnija, ali osim polušansi Đuričića, te pokušaja Baste i Tošića sa distance, nije bilo većih uzbuđenja.


21:15 Vels – Hrvatska

Bale je siguran iz penala. 20. minuta – Lovren je srušio Ledleyja, sudac je dosudio jedanaesterac i pokazao žuti karton hrvatskom reprezentativcu.


21:07 Crna Gora – Engleska

Korner sa lijeve strane izveo Steven Gerrard, najviši u skoku, neometen, bio je Wayne Rooney koji je doveo Englesku u vodstvo. Snažna podrška navijača reprezentacije Crne Gore sa prepunih tribina stadiona Pod Goricom. 


20:30 Srbija – Škotska

Počeo duel Srbije i Škotske u Novom Sadu, selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović napravio šest izmjena u timu u odnosu na poraz u Zagrebu.


18:30 Crna Gora – Engleska

Bivši selektor Crne Gore Zoran Filipović za Al Jazeeru:

“Ova ekipa Crne Gore je već dugo zajedno, igrači se dobro poznaju, imaju kvalitet i sigurno mogu igrati ravnopravno sa Engleskom. I pobjeda je realna, jer napad Crne Gore je jedan od najboljih u Evropi, a ova publika u Podgorici nosit će igrače tokom cijele utakmice.”


18:15 Srbija – Škotska

Uvjeti na autoputu od Beograda ka Novom Sadu [Al Jazeera]


13:15 Crna Gora – Engleska

Novinar Al Jazeere Emir Delić, koji boravi u Podgorici, javlja kako je engleski kapiten Steven Gerrard bio u delegaciji Nogometnog saveza Engleske koja je provjerila stanje travnjaka na stadionu u crnogorskoj prijestolnici, nakon čega je izrazio zadovoljstvo terenom na kojem će se igrati utakmica.

U Podgorici trenutno pada lagana kiša, na ulicama još uvijek nema navijača, tek nekoliko grupica u okolnim kafićima i baštama.


13:10 Srbija – Škotska

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković rekao je da se nada kako će se utakmica sa Škotskom igrati uprkos snježnim padavinama u Novom Sadu.

„Delegat i mađarski sudija Istvan Vad zahtevali su da se ekipe pojave na terenu u 19 sati i tada će biti doneta definitivna odluka“, kazao je Laković.


Parovi utakmica 26. 3.

Armenija -Češka (17 sati)
Estonija – Andora (18)
Azerbejdžan – Portugal (18)
Turska – Mađarska (19:30)
Ukrajina – Moldavija (20)
Danska – Bugarska (20:15)
Holandija – Rumunija (20:30)
Srbija – Škotska (20:30)
Belgija – Makedonija (20:45)
Njemačka – Kazahstan (20:45)
Irska – Austrija (20:45)
Malta – Italija (20:45)
Sjeverna Irska – Izrael (20:45)
Poljska – San Marino (20:45)
Vels – Hrvatska (20:45)
Francuska – Španija (21)
Crna Gora – Engleska (21)

13:00 Srbija – Škotska

Utakmica između nogometnih reprezentacija Srbije i Škotske u kvalifikacijama za SP u Brazilu mogla bi biti odložena zbog snijega koji pada u Novom Sadu.

Delegat utakmice naložio je organizatorima da uklone snijeg sa terena, a ako to ne uspiju učiniti do 18 sati, meč će biti odložen za srijedu navečer u istom terminu od 20.30 sati.


12:55 Crna Gora – Engleska

Utakmica u Podgorici počinje u 21 sat, a kapije stadiona bit će otvorene tri sata ranije, već u 18 sati. Iz policije najavljuju kako će kontrola na ulazima biti rigorozna.


12:45 Kvalifikacije za SP 2014. – Okeanija

Nogometna reprezentacija Novog Zelanda plasirala se u interkontinentalno doigravanje za mjesto na Mundijalu 2014. godine.

Novozelanđani su u kvalifikacijama Okeanije suvereno zauzeli prvo mjesto i za mjesto na SP-u borit će se protiv četvrtoplasiranog tima iz CONCACAF zone.


12:15 Srbija – Škotska

Navijači Vojvodine saopćili su u utorak da neće prisustvovati utakmicama reprezentacije Srbije dok rukovodstvo Fudbalskog saveza (FSS) ne podnese ostavku.

„Utakmica u Zagrebu je samo kap koja je prelila punu čašu nezadovoljstva usled višedecenijskog sistematskog uništavanja fudbala, kako klupskog, tako i reprezentativnog, od strane raznih ‘sportskih’ radnika“, navodi se u saopćenju.

Selektor Srbije Siniša Mihajlović izabrao je da Novi Sad bude domaćin utakmica nacionalnog tima, nadajući se da bi navijači iz tog grada mogli biti ključni faktor u kvalifikacijama.

„Smatramo da bismo svojim prisustvom dali legitimitet trulom Savezu i najavljujemo da nećemo prisustvovati ni jednoj utakmici, kako u Novom Sadu, tako ni na gostovanju dok celokupno rukovodstvo Saveza ne podnese ostavku. Riba se čisti od glave“, stoji o saopćenju navijača Vojvodine.

Srbija je u petak u Zagrebu izgubila od Hrvatske rezultatom 0:2, a u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, u utorak navečer na stadionu Karađorđe od 20.30 dočekuje selekciju Škotske.


11:25 Crna Gora – Engleska

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savičević:

„Zamolio bih navijače da navijaju fer i sportski, bez obzira na rezultat. Podsjetit ću vas da smo u posljednjih godinu i po dana platili 34.000 švicarskih franaka i 49.000 eura na ime kazni.“

Zbog ulaska navijača u teren po zavrsetku prethodne utakmice sa Engleskom, FSCG je platio kaznu od 36.000 eura.


10:50 Crna Gora – Engleska

Stevan Jovetić, jedan od najboljih igrača Crne Gore:

„Uvijek smo imali vrhunske igrače, mala smo nacija, ali vrlo talentovana za sport. Protiv Engleske ćemo pokazati zašto ova generacija fudbalera zaslužuje respekt i plasman na jedno veliko takmičenje.“


10:33 Vels – Hrvatska

Moldavija – Crna Gora 0:1 [AFP/Getty]

Prvo kolo: Crna Gora – Poljska 2:2

Drugo kolo: San Marino – Crna Gora 0:6

Treće kolo: Ukrajina – Crna Gora 0:1

Četvrto kolo: Crna Gora – San Marino 3:0

Peto kolo: Moldavija – Crna Gora 0:1