Božović: S Moldavijom kao protiv Češke

Stefan Savić (desno): Reprezentacija svjesna da neće biti lako u Moldaviji (AFP)

Duel u Kišinjevu jedan je od najvažnijih u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, rekao je golman reprezentacije Crne Gore Mladen Božović.

“Razmišljamo samo o Moldaviji i očekujem da se dobro spremimo za taj duel. Tu bih utakmicu uporedio sa onom protiv Češke”, uporedio je Božović meč protiv Moldavije sa onim duelima iz baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Desni bek Hapoela iz Tel Aviva Savo Pavićević poručio je da igrači moraju biti koncentrirani na Moldaviju, a da priču o Engleskoj ostave za period nakon završetka duela u Kišinjevu, prenose podgorički mediji.

“Kada sjedim sa prijateljima svi spominju samo Englesku, niko ne govori o Moldaviji. Ja lično govorim samo o Moldaviji. To nam je najbitnija utakmica. Prvo da dobijemo tu utakmicu, pa ćemo onda pričati o sljedećoj”, kazao je Pavićević.

Skraćen put

Pobjeda u Kišinjevu skratila bi put Crne Gore do Mundijala, remi bi usporio, a poraz vratio bar tri koraka nazad, ocjenjuju mediji.

“Ako ne možemo da pobijedimo Moldaviju možda i ne zaslužujemo da idemo na Svjetsko prvenstvo”, jasan je reprezentativac Stefan Savić.

Pored ove, reprezentaciju Crne Gore očekuje važna utakmica s Engleskom 26. marta u Podgorici.

U utakmici s Moldavijom Crna Gora je veliki favorit nakon duže vremena, a u drugoj autsajder.

“Napravila se atmosfera kao da u Moldaviju idemo samo da izađemo na teren i odnesemo bodove. To je opasna situacija, moramo da se izdignemo. Najvažnije je da smo mi svjesni da neće biti lako. Imamo primjer Ukrajine, koja je izgubila dva boda i korak ka vrhu tabele”, kaže Savić.

Crnogorski reprezentativci u petak u 9:30 lete za Kišinjev. Posljednji trening pred utakmicu odradit će u 18 sati po lokalnom, a u 19:00 po srednjoevropskom vremenu na stadionu Zimbrua.

Pola sata ranije selektor Branko Brnović i reprezentativac Stevan Jovetić održat će konferenciju za novinare.

Po prognozama meteorologa crnogorsku ekspediciju u Kišinjevu dočekat će kiša, dok je za večer odigravanja utakmice najavljen čak i snijeg, uz temperaturu od 0 stepeni.

Izvor: Agencije