Odgođeno suđenje nogometašima Srbije

Za nasilje na sportskim priredbama predviđene novčana i kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora (Getty Images)
Za nasilje na sportskim priredbama predviđene novčana i kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora (Getty Images)

Suđenje mladim nogometnim reprezentativcima Srbije i njihovom kondicijskom treneru za tuču na utakmici Srbija – Engleska, u oktobru prošle godine, odloženo je za 27. juni, jer se na pretresu nisu pojavili oštećeni – članovi reprezentacije Engleske.

Na spisku oštećenih nalaze se Danny Rose, Craig Dawson, Tom Ince, Tom Lee, Steven Caulker, Martin Thomas i Steve Wigley.

U toku suđenja iz Ministarstva pravde stiglo je obavještenje da se oštećeni nisu pojavili jer je rok za dostavu poziva bio kratak, te je sutkinja Dragana Maksimović naredni pretres zakazala za 27. juni.

U međuvremenu, oštećenima u postupku će diplomatskim putem biti uručen poziv za pretres, prenio je Tanjug.

“Da su oštećeni došli mi bismo ovaj pretres održali i nadam se završili”, rekla je na suđenju sutkinja Dragana Maksimović.

Izvještaj o gonjenju

Suđenju u kruševačkom Višem sudu prisustvovali su nogometaši Ognjen Mudrinski i Aleksandar Kirovski, čiji su branioci insistirali na tome da se za sljedeći pretres pribavi izvještaj da li je u pogledu trojice oštećenih u Srbiji preuzeto gonjenje u Engleskoj.

“Ministarstvo pravde će, svakako, dobiti tu informaciju”, rekao je na suđenju javni tužilac, navodeći da nema ništa protiv prijedloga odbrane.

Advokat Mudrinskog Dragoslav Otašević pozvao je Sud da “ne rešava ovaj slučaj preko kolena, zato što je Tužilaštvo zainteresovano da što pre reši ovaj slučaj”, na šta mu je sudija Maksimović odgovorila da se to neće dogoditi i da se “tako radilo, suđenje bi bilo završeno još na prethodnom pretresu”.

Četvorica nogometaša i kondicijski trener mlade nogometne reprezentacije Srbije terete se za krivično djelo nasilja na sportskim priredbama ili javnom skupu, za šta su predviđene novčana i kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO