Golman Stojković se ne boji Hrvatske

Nogometaši Srbije tokom ponedjeljka su se okupili u Staroj Pazovi, gdje su počeli pripreme pred duel sa Hrvatskom na Maksimiru u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Kažu da je to za njih obična utakmica, kao i svaka druga.

Reprezentativci Srbije su redom jedan po jedan pristizali u Staru Pazovu. Dvadeset i šest nogometaša koje je selektor Siniša Mihajlović pozvao će se spremati za, kako su ga mnogi proglasili, „meč godine“ i derbi grupe A.

Dušan Basta mogao bi zaigrati u petak. Kaže da se od povrede skočnog zgloba oporavio, a utakmica na Maksimiru za njega ima veliki značaj.

„Mislim da je to utakmica decenije, jako bitan meč, ali treba da gledamo na kraju kao fudbalsku utakmicu, da budemo što dalje od svih tih dešavanja koja se ne tiču terena i derbija. Možemo reći da je Hrvatska u neku ruku favorit i da, u nekom smislu, ima bolje selekciju“, rekao je.

Golman „Orlova“ Vladimir Stojković bio je ironičan.

„Uplašio sam se mnogo baš, ne mogu da spavam! Naravno da se ne plašim, kao što sam rekao i do sada, nema razloga, ko se plaši još fudbala i jedne obične utakmice“, smatra on.

Bez Stankovića

Golman Hrvatske Stipe Pletikosa rekao je ranije kako mu od napadača Srbije Filipa Đuričića prijeti najveća opasnost jer smatra da je u dobroj formi.

„S jedne strane, imponuje mi to što jedan iskusan golman misli o svemu, ali iskreno ne zanima me nešto previše. Kao što sam rekao, pokušavam da se skoncentrišem samo na fudbal i da uradim ono što je do mene“, naveo je.

Selektor Srbije Mihajlović nije imao iznenađenja na svom spisku, osim što nije pozvao Dejana Stankovića, iako je bilo naznaka da bi doskorašnji kapiten mogao vratiti u selekciju. No, tu je i nekoliko povratnika.

„Ishod može da bude jako dobar za nas, celu kvalifikacionu priču može da okrene u našu korist i tri boda u Hrvatskoj menjaju sve i na tabeli i što se tiče sledećih utakmica. Mislim da imamo mnogo više da dobijemo nego da izgubimo tamo“, smatra Slobodan Rajković.

Novinar Al Jazeere Đorđe Kostić također je boravio u Staroj Pazovi i navodi kako su prethodnih sedmica brojni stručnjaci davali procjene predstojećeg duela, te kako većina ipak daje prednost Hrvatskoj.

„Reprezentativci Srbije treniraće na košavi sve do četvrtka i to dva puta dnevno, a 21. marta iz Stare Pazove krenuće put Maksimira“, dodao je.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO