NBA: Spursi stigli do 50. pobjede u sezoni

Spursi su protiv Dallasa ostvarili četvrtu pobjedu ove sezone, što im je uspjelo prvi put u posljednjih 15 godina (Reuters)

U nastavku američke profesionalne košarkaške lige (NBA) odigrane su samo dvije utakmice i u obje su pobijedili domaćini.

San Antonio Spursi su u teksaškom derbiju pobijedili Dallas Maverickse 92:91, dok je Portland u Rose Gardenu bio bolji od New Yorka 105:90.

Spursi su protiv Dallasa ostvarili četvrtu pobjedu ove sezone, što im je uspjelo prvi put u posljednjih 15 godina.

San Antonio je ujedno postao i prvi tim koji je ove sezone stigao do 50 pobjeda.

Neizvjesna završnica

Dvoboj u AT&T Centru je razriješen u neizvjesnoj završnici, u kojoj su do bodova vrlo lako mogli i gosti.

Dvije minute prije kraja utakmice bilo je 92:89 za domaćine i nakon toga SA više nije zabio nijedan koš.

Dirk Nowitzki je 27 sekundi prije kraja susreta smanjio na svega koš zaostatka, a, nakon što je San Antonio ‘zapucao’ još jedan napad, gosti su imali priliku za pobjedu, no Vince Carter je u posljednjim sekundama promašio tricu za pobjedu.

“Ukupno gledano Dallas je večeras bio bolji od nas, no ipak smo ih pobijedili. Nismo igrali dobro, bili smo previše nervozni. Sretan sam što smo ipak iščupali pobjedu”, kazao je trener domaćeg sastava Gregg Popovich.

Vodeći tim  Zapada, koji je igralo bez ozlijeđenog Tonyja Parkera, predvodili su Tim Duncan sa 28 koševa i 19 skokova, te Gary Neal sa 16 koševa. Kod gostiju, najbolji je bio Dirk Nowitzki s 21 košem.

Trijumf Portlanda

U drugom susretu Portland je na svom terenu pobijedio New York sa 105:90. Gosti bez ozlijeđenih Carmela Anthonyja, Tysona Chandlera i Amarea Stoudemirea jednostavno nisu mogli pratiti ritam raspoloženih domaćina.

Presudile su druga i treća dionica koju su Trail Blazersi dobili s ukupno 24 koša viška (56:32).

Domaćine su predvodili Rookie Damian Lillard s 26 koševa i deset asistencija, te LaMarcus Aldridge s 22 koša i 10 skokova. U redovima Knicksa najbolji je bio J.R. Smith s 33 koša.

Izvor: Agencije