Đokoviću Roland Garros prvi prioritet

Đoković je beogradskoj Osnovnoj školi Anton Skala uručio donaciju za renoviranje školskog dvorišta (AP)

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković rekao je da mu je svaki turnir u nastavku sezone podjednako važan, ali da je osvajanje titule na Roland Garrosu, jedinom turniru Grand Slam serije koji još nema u kolekciji trofeja, svakako na vrhu liste prioriteta.

Ðoković je u intervjuu za agenciju Tanjug priznao da bi volio osvojiti i titule u Monte Carlu i Cincinnatiju, pošto su to dva preostala turnira iz Masters serije na kojima, za sada, nije slavio.

As iz Srbije je dva puta igrao u finalu Monte Carla i oba puta izgubio od Španca Rafaela Nadala, dok se na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama čak četiri puta borio za trofej, ali ga nije uspio osvojiti, po dva puta gubio je u finalu od Švicarca Rogera Federera i Andyja Murraya.

„Pre svega, meni je jako bitno da imam dobar raspored. U sklopu toga podrazumevam tempiranje forme za najveće turnire, kao i odmor, koji je jednako bitan, kao što je bitna priprema i sam rad“, kazao je prvi reket planete nakon posjete beogradskoj Osnovnoj školi Anton Skala, gdje je uručio donaciju vrijednu 5,5 miliona dinara (49.323 eura) za renoviranje školskog dvorišta.

„Meni je svaki turnir podjednako važan, ali naravno da su Grand Alamovi, kao najveći i najznačajniji turniri, prioritet, a Roland Garros je svakako na vrhu te liste“.

Povratak Nadala

On je dodao da je „lep osećaj“ kada se na startu sezone osvoji Grand Slam trofej i što nakon Australian Opena jedini ima priliku da se domogne sve četiri najveće titule u godini.

„Pre svega moram da ostanem zdrav i fizički spreman, da u kontinuitetu igram dobro, da zabeležim dobre rezultate i onda će sve doći samo od sebe. Cinicinnati i Monte Carlo su dva turnira iz Masters serije, koji su ostali neosvojeni, posebno Cinicinnati mi nije baš omiljeno mesto na svetu, izgubio sam četiri puta u finalu tamo i potrudiću se da ove godine osvojim titulu“, izjavio je Ðoković.

Naglasio je kako mu je veoma drago što se Španac Rafael Nadal poslije sedam mjeseci pauze zbog povrede vratio na teren.

„Video sam da je Rafa u Čileu prvi put imao majicu sa kragnom i to je najveća vest. Šalim se, naravno, drago mi je što se vratio, to sam i očekivao, ipak je on veliki teniser, veliki sportista, koji voli ovaj sport i koji voli da se takmiči.“

„Sedam meseci bio je van takmičenja i to ozbiljno govori o njegovom kolenu. On je igrač koji igra zahtevnu fizičku igru i promena podloge mu ne ide na korist. Sad igra na šljaci koja je najmekša i njemu omiljena, videćemo kako će biti kad dođe tvrda podloga, Indian Wells i Miami. To su turniri na podlozi koja njemu nije omiljena i koja ga je najviše ‘upropastila’ sa kolenima i zglobovima. Videćemo kako će reagovati“, naglasio je teniser iz Srbije.

Duel sa Samprasom

Ðoković je iskoristio priliku i da najavi jedan humanitarni turnir u Los Angelesu, gdje će igrati sa idolom iz djetinjstva Peteom Samprasom.

„U pitanju je turnir LA Tennis Challenge. Oni su imali turnir iz serije 250, koji je sad preseljen u Kolumbiju, pa će to svakako biti najveći teniski događaj u gradu. Učestvovaće Sampras, braća Bryan, Mardy Fish, koji je organizator, a turnir će imati humanitarni karakter. Video sam da je jedan od organizatora otišao u srpsku zajednicu, sve zbog većeg odziva ljudi. Biće mi zadovoljsto što ću igrati sa Samprasom i sigurno će biti intersantno“, zaključio je Ðoković.

On će krajem februara igrati na turniru u Dubaiju, a potom slijede Mastersi u Indian Wellsu i Miamiju.

Izvor: Agencije