Crvena zvezda uspjela odblokirati račun

Pored Borca, isplaćen je dug prema Jagodini i Javoru, kao i prema bivšim igračima i trenerima. (AP)

Predsjednik nogometnog kluba Crvena zvezda iz Beograda Dragan Džajić potvrdio je u petak kako je račun kluba odblokiran i da će „crveno-beli“ za proljetni dio sezone moći registrirati trojicu pojačanja – Luisa Garrida, Nikolu Petkovića i Abiolu Daudu.

„Možemo da registrujemo igrače. Uložili smo mnogo truda i rada, nasledili smo pre dva meseca tešku situaciju“, kazao je Džajić na vanrednoj konferenciji za medije na Marakani.

„Važno je da sada možemo da se okrenemo onome što nas čeka i da u sredu počnemo šampionat na pravi način. Ne treba da preuveličavamo ovo što se desilo, ali svi koji su radili na ovome zaslužuju čestitke.“

On se zahvalio svim klubovima kojima Zvezda duguje, iako su i sami u teškoj situaciju i obećao da će nastaviti da ispunjavaju ugovorene obaveze.

Crna situacija

Potpredsjednik kluba Nebojša Čović rekao je da mu je ovaj dan uljepšao cjelokupnu crnu situaciju u kojoj se nalazi klub.

„Uspeli smo da skinemo blokadu, uz mnogo problema, logičnih i nelogičnih. Nasledili smo 1,4 milijarde dinara blokade. Noćas su gospoda (Branko) Radujko i (Aleksandar) Antić napravili konstruktivan pristup sa Borcem koji je jutros skinuo 13 miliona blokada. To su učinili i Eurobanka i Marfin banka, a preostalih 23,6 miliona dinara blokade smo regulisali delom od sredstava od transfera Nikole Maksimovića, delom od sredstava Gazproma“, objasnio je Čović.

Istakao je da su odmah, pošto je Borac skinuo blokadu, uplatili 13 miliona dinara, ali je ocijenio da se ovaj problem mogao riješiti i ranije.

„Mogao je Borac to i mnogo brže da završi, ali razumem i njihovo nepoverenje, jer im se duguje već dosta dugo“, naglasio je Čović i zahvalio se predsjedniku Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislavu Karadžiću i prvom čovjeku Partizana Draganu Ðuriću na podršci.

„Hvala Karadžiću i FSS-u što su imali sluha i poverenja da nam pomere rok za registraciju, a hvala i Ðuriću na korektnoj izjavi, pamtićemo ovaj gest i to će doprineti poboljšanju odnosu između dva kluba“, rekao je on.

Čović je poručio da su pred Zvezdom i dalje teški dani zbog nagomilanih problema.

„Završili smo samo jednu stvar, ali čeka nas sistemsko rešenje problema. Za to nam je potreban dugoročan plan u trajanju od pet do sedam godina. Prva sledeća prepreka mogla bi da bude evropska licenca koja nas čeka u martu. Dolaze nam i ostale obaveze, kao što su plate igrača i zaposlenih, a moramo i da završimo organizacionu šemu, jer je 220 zaposlenih mnogo za Zvezdu“, istakao je Čović.

Različiti izvještaji

Pored Borca, isplaćen je dug prema Jagodini i Javoru, kao i prema bivšim igračima i trenerima.

Kad je u pitanju registracije Nigerijca Daude, Čović je istakao da su imali dva različita ljekarska izvještaja.

„Zbog toga smo morali da uradimo naknadne preglede. Gotovo je sigurno da je sve u redu. Mislim da je ostala još provera holtera. Vrlo verovatno da je njegovo zdravstveno stanje u redu”, dodao je.

On je ponovio da još nije stiglo 4,5 miliona eura od generalnog sponzora Gasproma, ali da bi se to trebalo promijeniti u bliskoj budućnosti.

Rok za registraciju novih igrača ističe u ponoć.

Izvor: Agencije