Rekordni ugovor Floyda Mayweathera

Mayweather je ujedno i jedan od najplaćenijih sportaša današnjice - u posljednjih godinu i pol zaradio je čak 85 miliona dolara (Reuters)

Američki bokser Floyd Mayweather Junior (35) potpisao je najveći ugovor u historiji “plemenite vještine“ i najveći individualni ugovor u svijetu sporta, objavila je njegova promoterska kuća, no nije željela objaviti finansijske detalje ugovora.

Osmerostruki svjetski prvak u tri različite kategorije potpisao je ugovor na 30 mjeseci sa Showtimeom i kanalom CBS koji uključuje šest njegovih borbi.

Prva će biti protiv Roberta “Duha” Guerrera 4. maja u Las Vegasu. Bit će to prva borba za Mayweathera, koji je poznat pod nadimkom Money (novac) nakon što je u maju prošle godine pobijedio Miguela Cotta u borbi za titulu u polusrednjoj kategoriji u WBA verziji.

Njegove borbe do sada je prenosio kanal HBO, a prosječno ga je pratilo oko milion gledatelja, više nego bilo kojeg drugog boksera.

Pušten iz zatvora

Mayweather trenutačno ima skor 43:0, a krajem prošle godine jedan od najuglednijih bokserskih magazina The Ring uvrstio ga je na prvo mjesto liste najboljih boraca svijeta neovisno o težinskoj kategoriji.

Mayweather je ujedno i jedan od najplaćenijih sportaša današnjice. U posljednjih godinu i pol zaradio je čak 85 miliona dolara.

Zanimljivo, u augustu prošle godine je pušten iz zatvora gdje je proveo dva mjeseca zbog nasilja u porodici.

Izvor: Agencije