UEFA: Srbiji dva meča suspenzije

Na kraju revanš meča baraža za EP u oktobru je u Kruševcu došlo do tuče između mladih nogometaša Srbije i Engleske (Getty Images)

Evropska nogometna federacija (UEFA) preinačila je prvobitnu odluku o kazni za mladu reprezentaciju Srbije zbog nereda na utakmici protiv selekcije Engleske 16. oktobra prošle godine u Kruševcu, prenosi AP.

Umjesto jednog, mlada reprezentacija Srbije igrat će dva meča na domaćem terenu bez prisustva publike, a Fudbalskom savezu Srbije (FSS) ostala je novčana kazna od 80.000 eura, potvrdio je za AP generalni sekretar FSS-a Zoran Laković, prenosi Tanjug.

Komisija za žalbe UEFA-e nije usvojila zahtjev disciplinskog inspektora te organizacija Jeana Samuela Leuba da se Srbiji izreknu oštrije kazne.

Duge suspenzije

Leuba je zahtijevao da se mlada reprezentacija Srbije isključi iz takmičenja za Evropsko prvenstvo (EP) 2015. godine i da se nacionalni savez kazni novčano sa 200.000 eura, kao i da se kondicijski trener Andrija Milutinović suspendira iz nogometa narednih pet godina, a da se igrač Nikola Ninković suspendira na tri utakmice.

Na kraju revanš meča baraža za EP u oktobru u Kruševcu došlo je do tuče između mladih nogometaša Srbije i Engleske, u kojoj su učestvovali i članovi stručnih štabova.

Englezi su se kasnije žalili UEFA-i da su navijači vrijeđali njihove nogometaše na rasnoj osnovi.

Mlada reprezentacija Engleske dobila je tu utakmicu sa 1:0 i izborila plasman na EP u Izraelu.

Izvor: Agencije