Skijaško SP: Kosteliću srebro u kombinaciji

Ivica Kostelić je za prvakom Tedom Ligetyjem zaostao 1,15 sekundi (Getty Images)

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu (SP) u alpskom skijanju u Schladmingu, prenosi Hina.

Odlučivale su stotinke

Ivica Kostelić je bio vrlo zadovoljan nakon osvojene srebrne medalje u superkombinaciji u Schladmingu, što je treća medalja sa SP-a u karijeri.

“Ova medalja je i više nego što sam mislio da ću uzeti nakon slalomske vožnje. Mogu reći da sam ju više zaslužio u spustu nego u slalomu, stotinke su igrale u moju korist i, hvala Bogu, ovaj su put presudile na moju stranu. Sada imam kolekciju medalja sa SP-a”, rekao je Kostelić.

Za svjetskim prvakom, Amerikancem Tedom Ligetyjem, zaostao je 1,15 sekundi, dok je ostvario dvije stotinke bolje vrijeme od bronzanog Austrijanca Romeda Baumanna.

Kosteliću je ovo treća medalja sa SP-a u karijeri, nakon slalomskog zlata iz St. Moritza 2003. godine te bronze iz superveleslaloma osvojene prije dvije godine na SP-u u Garmisch-Partenkirchenu.

Nakon što je zauzeo 10. mjesto u spustu, Kostelić je četvrtim vremenom u slalomu stigao do nove medalje.

Kostelić je korektno odvezao slalomsku vožnju, nije napravio nijednu grešku, išao je na sigurno, a takav pristup u konačnici mu je donio i medalju.

Odlični Ligety

Do svog drugog zlata u Schladmingu, najbolji je bio i u superveleslalomu, stigao je Ligety, koji je i prije sedam godina na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Torinu osvojio kombinacijsko zlato ispred Kostelića.

Ligety je u slalomskoj utrci više riskirao od Kostelića, a taj rizik mu je donio 50 stotinki brže vrijeme od hrvatskog predstavnika, što mu je, uz 65 stotinki prednosti iz spusta, u konačnici dalo čak 1,15 sekundi prednosti.

Predstavnik Bosne i Hercegovine Igor Laikert je zauzeo 21. mjesto.

Skijaši koji su uoči slaloma kandidirali za medalju, Austrijanac Benjamin Raich i Norvežanin Aksel Lund Svindal, zbog pogrešaka su ostali bez plasmana.

Rezultati:

1. Ted Ligety (SAD) 2:56.96; 2. Ivica Kostelić (Hrv) 2:58.11; 3. Romed Baumann (Aut) 2:58.13; 4. Andreas Romar (Fin) 2:58.30; 5. Sandro Viletta (Švi) 2:58.38; 6. Alexis Pinturault (Fra) 2:58.41; 7. Silvan Zurbriggen (Švi) 2:58.42; 8. Carlo Janka (Švi) 2:58.65; 9. Dominik Paris (Ita) 2:58.88; 10. Matthias Mayer (Aut) 2:59.37… 21. Igor Laikert (BiH) 3:06.50…

Izvor: Agencije