Norvežanin Svindal najbolji u spustu

Aksel Lund Svindal potvrdio je dominaciju u brzinskim disciplinama. 

Izvrsni 30-godišnji Norvežanin odradio je odličnu trku, majstorski je prošao stazom i prošao kroz cilj s najboljim vremenom, minuta 44 sekunde i 50 stotinki. Ostvario je 23. pobjedu karijere u Svjetskom kupu, a sedmu u spustu.

Drugi je bio Austrijanac Hanes Reichelt sa 17 stotinki slabijim vremenom, dok je treći Italijan Peter Fil iza pobjednika bio 20 sekundi sporiji.

Sa ovom pobjedom, Svindal je uvjerljiv u ukupnom poretku nakon pet trka sa 300 osvojenih bodova.

Iza njega je Austrijanac Marcel Hirscher od koga ima 140 bodova više, a Svindal predvodi listu najboljih i u spustu nakon dvije utrke sa 150 bodova.

Povratak Lindsey Vonn

Skijašice su vozile spust u kanadskom Lake Louiseu, a veliki povratak nakon teške povrede imala je Lindsey Vonn.

Četverostruka ukupna pobjednica Svjetskog kupa nije blistala, završila je 40-ta, ali bez obzira na rezultat, bila je sretna zbog povratka na stazu, prvi put otkako je u februaru teško povrijedila koljeno.

“Sretna sam što sam se vratila. Definitivno nisam skijala sa samopouzdanjem s kojim obično skijam, bila sam pomalo nervozna. Prošlo je puno vremena otkada se nisam takmičila, ali sam se lijepo osjećala na stazi”, kazala je ona.

Pobjednica u spustu bila je Njemica Maria Hoefl-Riesch. Bila je superiorna u odnosu na drugoplasiranu. Ona je pobijedila 25. put u Svjetskom kupu u karijeri.

Švicarka Marianne Kaufmann-Abderhalden bila je sporija 73 stotinke, a treća Talijanka Elena Fanchini zaostala je više od minute. 

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO