Sevilla za Rakitića traži 40 miliona eura

Rakitić je ovog ljeta postao kapiten Seville, navijači ga vole, a sam priznaje da igra najbolji nogomet u karijeri (EPA)

Predsjednik španskog prvoligaša Seville Jose Castro poručio je engleskim klubovima Manchester Unitedu i Liverpoolu da će, ako žele hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića (25), morati platiti odštetu od čak 40 miliona eura, objavio je u petak britanski Daily Express.

„Rakitić ima još godinu i pol dana ugovor sa Sevillom i uvjeren sam da ćemo se dogovoriti o daljoj saradnji. Međutim, ako se nekome žuri i želi Rakitića odmah odšteta iznosi 40 miliona eura i nemamo je namjeru smanjiti“, izjavio je Castro.

Manchester United i Liverpool željeli bi već u zimskom prijelaznom roku dovesti Rakitića, koji briljira ove sezone, te je četvrti najkorisniji igrač španske Primere sa sedam golova i šest asistencija.

Finansijski problemi

Sevilla ima velikih financijskih problema, pa je ovog ljeta prodala Alvara Negreda i Jesusa Navasa u Manchester City, te Geoffreyja Kondogbiju u Monaco. Za Negreda su dobili 20, a za Navasa 18 miliona eura, dok su Kondogbiju prodali za 20 miliona eura.

Rakitić je ovog ljeta postao kapiten Seville. Navijači ga vole, a sam priznaje da igra najbolji nogomet u karijeri.

U Sevillu je stigao u januaru 2011. godine, a prije toga je igrao za Basel (2005–2007) i njemački Schalke (2007–2011).

Za hrvatsku reprezentaciju je odigrao 59 utakmica i postigao devet golova.

Izvor: Agencije