Schweinsteiger mora opet na operaciju zgloba

Schweinsteiger: Pokušao sam, ali sam došao do tačke gdje je nova operacija postala neizbježna (EPA)

Nogometaš minhenskog Bayerna Bastian Schweinsteiger mora još jednom na operaciju zgloba, nakon što su se pojavili problemi poslije prve operacije u junu, i propustit će prijateljske utakmice njemačke reprezentacije protiv Engleske i Italije kasnije ovog  mjeseca, objavio je evropski i njemački prvak iz Bavarske u petak.

Ne zna se kada će se 29-godišnji igrač sredine terena vratiti na nogometne terene, ali su iz Uprave Bayerna dodali da će Schweinsteiger biti operiran “što prije”, nakon što su se pokušaji da se problem izliječi bez operacije pokazali neuspješnima.

“Posljednjih nekoliko sedmica su bile veoma bolne”, rekao je njemački nogometaš.

Trostruka kruna

“Pokušao sam, ali sam došao do tačke gdje je nova operacija postala neizbježna. Nadam se da ću moći igrati bez ikakvih bolova nakon ove operacije.”

Schweinsteiger će sada propustiti prijateljske utakmice Njemačke 15. i 19. novembra u Milanu i Londonu.

On je propustio veliki dio predsezonskih priprema zbog operacije desnog skočnog zgloba kojoj je bio podvrgnut u junu, nakon osvajanja historijske trostruke krune (prvenstvo i Kup Njemačke, Liga evropskih prvaka).

Ove sezone neporaženi Bayern se već kvalificirao za osminu finala LP-a i vodi u Bundesligi, bod ispred Borussije Dortmund.

Izvor: Agencije