Woods prebacio lopticu iz Azije u Evropu

Događaj su prenosili brojni turski i strani mediji (EPA)
Događaj su prenosili brojni turski i strani mediji (EPA)

Najpoznatiji golfer svijeta Tiger Woods izveo je na mostu na Bosforu u Istanbulu golferski udarac kojim je ušao u historiju kao prvi koji je golf lopticu prebacio sa teritorije Azije na tlo Evrope.

Woods boravi u Turskoj, gdje će od 7. do 10. novembra biti održan turnir Turkish Airlines Open 2013.

Na mostu na Bosforu priređena je sportska egzibicija za ljubitelje golfa, a događaj su prenosili brojni domaći i strani mediji.

Ovaj nesvakidašnji performans sniman je i iz helikoptera, prenosi agencija Anadolija.

Brojni gledaoci

Saobraćaj na mostu je obustavljen za vrijeme ove predstave, kojoj je prisustvovao i predsjednik Turske golf federacije Ahmet Agaoglu i veliki broj turskih zvaničnika.

Nakon izvedenih deset udaraca, Woods je pozirao na platformi sa koje ih je i izveo, a potom se zaputio prema drugom kraju mosta, koji vodi do tla Evrope.

Woods je po završetku performansa čarter letom otputovao u Antaliju, gdje će učestvovati na turniru Turkish Airlines Open 2013.

Izvor: Agencije


Povezane

Prije samo nekoliko godina Tiger Woods bio je neprikosnoven na golf sceni. No, privatni problemi i skandali, ali i povrede, udaljili su ga iz svjetskog vrha. Pobjedom na Memorial turniru u Dublinu u Ohiju, Tiger je ponovo zaludio fanove ovog sporta, probio se na četvrto mjesto liste najboljih golfera i najavio napad na prvu poziciju […]

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO