Suspendirani stadioni Partizana i Zvezde

Komesar za takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije Vladimir Bulatović suspendirao je u ponedjeljak stadione Partizana i Crvene zvezde do donošenja konačne odluke povodom incidenata na 145. vječitom derbiju.

Tu odluku donijet će Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, poslije dobijanja dodatnih izvještaja.

“Smatramo da je na našim fudbalskim utakmicama prisutna ogromna većina pravih i iskrenih navijača klubova i da su oni taoci manje grupe navijača koji su vinovnici nereda i koji mogu da dovedu do ozbiljnih posledica. Stoga smo svi u obavezi da preduzmemo adekvatne mere iz svoje nadležnosti kako bi zaštitili prave navijace i druge učesnike fudbalske igre na sportskim priredbama”, navodi se u saopćenju na sajtu Superlige.

Zajednica je apelirala i na nadležne državne organe da pomognu u donošenju trajnog rješenja problema, koji su u dužem periodu prisutni na stadionima u Srbiji, prenosi Tanjug.

Vatra na tribinama

Subotnja derbi utakmica 11. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je na 10 minuta zbog incidenata koje su izazvali navijači “crno-belih”.

Pristalice Partizana na više mjesta zapalile su vatru na tribinama stadiona Crvene zvezde, razvio se gust dim, pa je sudija Milorad Mažić bio prinuđen prekinuti susret.

Zvezda je pobijedili Partizan sa 1:0, a najveći derbi srpskog fudbala obilježili su brojni navijački incidenti i prije meča.

Tokom incidenata teže i lakše je povrijeđeno više osoba, dok su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli 41 osobu.

Fudbalski klub Crvena zvezda je u ponedjeljak osudio nasilje na derbiju, ali i sve one koji, kako se navodi, pokušavaju podijeliti i prebaciti krivicu.

Alarmantno stanje

“Crveno-beli” ističu da su u neredima tokom utakmice učestvovali isključivo navijači Partizana.

Iz Zvezde navode da prebacivanje krivice “neće dovesti do rešenja stanja, koje je svakako alarmantno”.

“FK Crvena zvezda neće dozvoliti da takav stav dela javnosti i nadležnih funkcionera dovede do eventualnog kažnjavanja našeg kluba suspenzijom stadiona ili igranjem bez publike, što bi mogao da bude konačan cilj ovakvog scenarija. Očekujemo od nadležnih fudbalskih i državnih organa da ne podlegnu takvom načinu razmišljanja i pritiska već da odluke donose na osnovu činjenica koje je čitava Srbija, sa zgražavanjem, gledala tokom utakmice”, navode “crveno-beli”.

Iz Zvezde su poručili da neposredni akteri derbija zaslužuju sve pohvale za ponašanje i činjenicu da ničim nisu doprinijeli pomenutim incidentima.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO