Najavljene oštre kazne zbog izgreda na Marakani

Tokom incidenata teže i lakše je povrijeđeno više ljudi (Filip Krain?ani? / Tanjug)

Komesar za takmičenje Superlige Srbije Vladimir Bulatović najavio je danas najoštrije kazne za fudbalske klubove Crvenu zvezdu i Partizan zbog ispada navijača i dešavanja na 145. prvenstvenom vječitom derbiju.

“Ovo je prevršilo svaku meru. Lično ću zahtevati najstrože kazne, jer ovo ne vodi ničemu. Derbi je uvek bio merilo našeg fudbala, nešto prema čemu su se ostali klubovi ravnali, a juče smo imali situaciju da 80 odsto gledalaca prati dešavanja na severnoj i južnoj tribini, umesto utakmicu. Takvim stvarima mora da se stane na put”, rekao je Bulatović, a prenosi Tanjug.

On je dodao da će Zajednica superligaša tražiti od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije najstrože kazne za izgrednike.

“U narednih nekoliko dana videćemo o kakvim kaznama je reč. Disciplinska komisija ima nekoliko kazni, oni će raspravljati, a mi ćemo svakako zahtevati najoštrije sankcije”, poručio je Bulatović.

Privedena 41 osoba

Generalni sekretar Zajednice superligaša Branislav Delić takođe je najavio oštre kazne.

“Ovako ponašanje navijača i izgredi na stadionu moraju da se zaustave. Ovo je u nadležnosti Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja će svakako podneti prijavu”, poručio je Delić.

Fudbaleri Zvezde pobijedili su jučer na Marakani Partizan rezultatom 1:0, a najveći derbi srpskog fudbala obilježili su brojni navijački incidenti, uoči i za vrijeme meča.

Tokom incidenata teže i lakše je povrijeđeno više ljudi, dok su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli 41 osobu.

Oko pola sata prije početka utakmice došlo je do sukoba između dvije grupe navijača Partizana, “Zabranjenih” i “Alkatraza”, a utakmica je prekinuta u 53. minutu pošto su navijači crno-belih na južnoj tribini zapalili veliku vatru.

Izvor: Agencije