Preminuo Foulkes, legenda Manchester Uniteda

Odigrao je skoro 700 utakmica u dresu Uniteda (AP)
Odigrao je skoro 700 utakmica u dresu Uniteda (AP)

Bivši nogometaš Manchester Uniteda Bill Foulkes, koji je preživio zrakoplovnu nesreću 1958, preminuo je u 81. godini, objavio je klub u ponedjeljak.

Foulkes je došao u United 1950. i za klub je odigrao 688 utakmica tijekom 18 sezona, osvojivši pritom četiri naslova prvaka. Također je s Unitedom osvojio 1968. Europski kup.

“Bill je bio divovska figura u posljeratnoj povijesti Manchester Uniteda. Njegov doprinos u gotovo 700 utakmica i u gotovo 20 godina nikada neće biti zaboravljen”, izjavio je Ed Woodward, Unitedov izvršni potpredsjednik.

Bogata karijera

Samo su Ryan Giggs, Paul Scholes i Bobby Charlton odigrali više utakmica za United od Foulkesa, koji je samo jednom obukao dres engleske reprezentacije.

Osam igrača i tri klupska dužnosnika bili su među 23 osobe koje su poginule kada se zrakoplov kojih je prevozio s utakmice Europskog kupa u Beogradu srušio nakon uzimanja goriva u minhenskoj zračnoj luci 6. veljače 1958.

Bobby Charlton, koji je također preživio nesreću, kasnije se prisjećao da je naklon što se osvijestio vodio Foulkesa i drugog suigrača Harryja Gregga kako pomažu ljudima da napuste olupine zrakoplova.

“Bila je to prava hrabrost, zrakoplov je bio u plamenu i prepolovljen. Njima dvojici treba zahvaliti za to što su učinili”, izjavio je Charlton.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO