Ostavka selektora Srbije Siniše Mihajlovića

Mihajlović: Žao mi je, jer sam za 18 meseci uspeo da oformim novu generaciju igrača, do tada nepoznatu javnosti (EPA)

Selektor nogometne reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović saopćio je u utorak navečer u Užicu da podnosi ostavku na tu dužnost i da preuzima ekipu italijanskog prvoligaša Sampdorije.

On je potvrdio da je prihvatio ponudu kluba iz Genove, za koji je igrao od 1994. do 1998. godine.

„Poziv Sampdorije nije uslovio moj odlazak iz reprezentacije, već sam tu odluku doneo posle razgovora sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije (FSS)“, kazao je na konferenciji za novinare.

„Moj uslov je bio da ostanem na čelu reprezentacije ako Tomislav Karadžić i Zoran Laković ostanu na funkcijama predsednika i generalnog sekretara FSS-a. Oni to nisu mogli da mi garantuju, a ja ne mogu da radim sa ljudima koje ne znam i u koje nemam poverenja kao u njih dvojicu.“

Novac nije problem

Mihajlović je istakao da novac nikada nije bio problem u njegovim dogovorima sa čelnim ljudima nogometa u Srbiji.

„Novac nije bio problem ni pre 18 meseci ni danas. Moj eventualni ugovor, da sam nastavio da radim kao selektor, ostao bi isti“, kazao je on i naglasio kako mu je žao što više neće sjediti na klupi državnog tima Srbije.

„Žao mi je, jer sam za 18 meseci, koliko sam bio selektor, uspeo da oformim novu generaciju igrača, do tada nepoznatu i nepriznatu širokoj javnosti, koja predstavlja blistavu perspektivu srpskog fudbala.“

Pružena ruka

Dodao je da mu je bila velika želja i izazov da bude selektor Srbije i zahvalio se čelnicima FSS-a na korektnosti i spremnosti da ga zadrže na toj funkciji.

„Odlazim pružene ruke svima. Imao sam dobru, profesionalnu saradnju, što otvara mogućnost da se ponovo nekada vratim.“

Mihajlović se od mjesta selektora reprezentacije Srbije oprostio na revijalnoj utakmici protiv selekcije novinara u Užicu, koju su reprezentativci dobili rezultatom 2:0.

Izvor: Agencije