Derbi večeri pripao Bayernu, Real uvjerljiv

Zlatan Ibrahimović postigao je dva gola u pobjedi PCG-a nad Benficom (Reuters)

Minhenskom Bayernu pripao je derbi večeri Lige prvaka, odigran u okviru skupine D, nakon što su na gostovanju u Manchesteru pobijedili City s 3:1.

Bavarci su golovima Riberyja, Muellera i Robbena prijetili da će do kraja potopiti domaću ekipu, no gol Negreda i crveni karton Boatengu donijeli su nadu Manchester Cityju. Ipak, rezultat se nije mijenjao do kraja susreta.

Prethodno je, u odličnoj utakmici iste skupine, moskovski CSKA pobijedio Viktoriju iz Plzena s 3:2.

Iako je Viktorija posve nenadano povela već u četvrtoj minuti golom Rajtorala, prvo je zoran Tošić 15 minuta kasnije anulirao prednost, a već u 29-oj minuti CSKA je vodila s 2:1 golom Honde.

Treći gol za CSKA postigao je gostujući igrač Reznik, a poraz gostiju iz Češke u sudačkoj nadoknadi ublažio je Bakos. Na kraju je bilo 3:2 za rusku ekipu.

Dva gola Ibrahimovića

U skupini A Bayer iz Leverkusena je s dva gola postignuta u sudačkim nadoknadama, krajem prvog poluvremena i krajem utakmice, slavio nad Realom iz Sociedada s 2:1. Golove za domaćina postigli su Rolfes i Hegeler, a za goste Vela nakon udarca s 11 metara.

Manchester United vodio je, u istoj skupini, na gostovanju u Donetsku golom Welbecka sve do 76. minute, no gol koji je donio bod Shakhtaru i konačni rezultat 1:1 postigao je Taison.

Real Madrid je u skupini B deklasirao Kopenhagen sa 4:0, a po dva gola postigli su Ronaldo i Di Maria, dok je puno zanimljivije i neizvjesnije bilo na drugoj utakmici te skupine koju su igrali Juventus i Galatasaray.

Poveli su gosti golom Drogbe, da bi Vidal iz penala i Quagliarella preokrenuli rezultat. Radost Torineza kratko je trajala, jer je Bulut samo minutu nakon Juventusovog gola izjednačio na 2:2.

Paris Saint Germain završio je posao protiv Benficeu skupini C već za pola sata. Zlatan Ibrahimović postigao je dva gola, dok je treći gol za Parižane dao Marquinhos.

U drugoj utakmici te skupine Konstatinos Mitroglou je na gostovanju Olympiakosa s tri gola skoro sâm svladao domaći Anderlecht. Grci su slavili 3:0.

Parovi i rezultati:

Bayer Leverkusen – Real Sociedad 2:1
Shakhtar Donetsk – Manchester United 1:1
Juventus – Galatasaray 2:2
Real Madrid – Kopenhagen 4:0
Anderlecht – Olympiakos 0:3
Paris Saint Germain – Benfica 3:0
CSKA Moskva – Viktorija Plzen 3:2
Manchester City – Bayern 1:3

Izvor: Al Jazeera