Meksiko smijenio izbornika Vuceticha

Smjena izgleda kao zadnji pokušaj da se izbjegne propuštanje Svjetskog prvenstva (Getty Images)
Smjena izgleda kao zadnji pokušaj da se izbjegne propuštanje Svjetskog prvenstva (Getty Images)

Meksički izbornik Victor Vucetich izjavio je u petak u interviewu za ESPN.com da ga je Meksički nogometni savez smijenio, a lokalni mediji pišu da će reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama protiv Novog Zelanda voditi Miguel Herrera.

Vucetich je s Meksikom u zadnje dvije kvalifikacijske utakmice doživio poraz i pobjedu. Herrera će biti četvtrti meksički izbornik u manje od šest tjedna.

“To je iskustvo. Bilo je pozitivno, ali ne i ono čemu sam se nadao. Završava ovako – sa samo šest tjedana rada”, kazao je Vucetich za portal ESPN.com.

Zadnji pokušaj

Vuceticheva smjena izgleda kao zadnji pokušaj da se izbjegne propuštanje Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, što bi bilo prvi put od 1990. godine.

Jose Manuel de la Torre i Luis Fernando Tena su smijenjeni nakon uzastopnih poraza u rujnu i Vucetich je imenovan izbornikom 12. rujna.

Vucetich je s Meksikom u petak prošli tjedan pobijedio sa 2-1 Panamu, što je bila jedina pobjeda Meksikanaca na domaćem terenu u pet kvalifikacijskih utakmica, zahvaljujući kojoj su se popeli na četvrto mjesto u skupini zone Concacaf iza SAD-a, Kostarike i Hondurasa.

Međutim, u utorak su u Kostariki poraženi sa 1-2 poraženi i izbjegli su eliminaciju samo zahvaljujući činjenici da petoplasirana Panama nije uspjela pobijediti SAD.

Meksiko igra protiv Novog Zelanda 13. ili 14. studenog u Mexico Cityju, dok je uzvrat tjedan dan kasnije u Wellingtonu.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike SPORT
POPULARNO