Lewis: Za 100 miliona dolara protiv Klička

Okršaj Lewisa i Vitalija Klička je bila vjerovatno posljednja velika borba teške kategorije (EPA)

Bivši bokserski prvak svijeta Lennox Lewis mogao bi se vratiti u ring u 48. godini i boriti s Vladimirom Kličkom u meču vrijednom 100 miliona američkih dolara, prenosi agencija Fena napise britanskih medija.

Lewis je posljednji meč imao prije deset godina protiv Vladimirovog brata Vitalija, protiv koga je bio na korak od poraza, ali je slavio zahvaljujući povredi rivala.

Britancu je ponuđeno 50 miliona dolara da se bori s mlađim Kličkom, koji je prošlog vikenda odbranio svoja četiri pojasa protiv Aleksandra Povetkina u Moskvi.

Međutim, Lewis traži duplo više novca.

“To je moja cijena i trenutno se pregovara o tome. Rekao sam im da mogu biti spreman za šest mjeseci, već sam u uvodnim treninzima”, rekao je Lewis, koji namjerava ponoviti uspjeh Georgea Foremana, koji je u 48. godini vratio titulu šampiona svijeta.

“Već sam govorio da bi me 50 miliona dolara izvuklo iz pidžame, ali sam razmotrio koliko vrijedi moje naslijeđe neporaženog šampiona. To će ih koštati 100 miliona dolara”.

Trening u Sibiru

Ovaj put bi se borio s mlađim od braće Kličko, 37-godišnjim Vladimirom, jer se 42-godišnji Vitalij fokusirao na političku karijeru u Ukrajini.

“Pobijedio sam Vitalija 2003. godine, pa bih se volio boriti s drugim bratom, ali vidjet ćemo kako će sve proći. Vratit ću se na planinu i povući u izolaciju. S obzirom na to da su u pitanju Rusi, razmatram treniranje u Sibiru”, rekao je Britanac.

Okršaj Lewisa i Vitalija Klička je bila vjerovatno posljednja velika borba teške kategorije.

Bila je to borba za život ili smrt za Lewisa, koji je konstantno bio izložen udarcima Klička, ali je i sam, ipak, poslao nekoliko žestokih udaraca u glavu i tijelo rivala iz Ukrajine.

Jedan od njih napravio je veliku razderotinu na arkadi Ukrajinca, toliko veliku da nije mogla biti sanirana u ringu.

Ta rana iznad Kličkovog oka uslovila je prekid borbe i pobjedu “potučenog” Lewisa tehničkim nokautom u šestoj rundi.

Ispostavilo se da je to bio posljednji meč člana “Kuće slavnih” Lewisa, a, uprkos porazu, najboljih pola sata u karijeri doktora “Čelične pesnice”.

Ko to može platiti?

Bernd Boente, menadžer Vitalija i Vladimira Klička, odbacio je u četvrtak kao besmislicu mogućnost da se Lewis bori s jednim od ukrajinske braće.

“To je potpuna besmislica. Prije svega, video sam Luisa pored ringa u Moksvi tokom meča s Povetkinom i on apsolutno nije u formi. Ima stomak, ali prije svega, ima 48 godina i više nije u cvijetu mladosti “, rekao je Boente.

On je naglasio da ovo nije prvi put da se Lewis nudi za sumu kao što je ova od 100 miliona dolara.

“Kličko bi u tom slučaju trebao zaraditi više, ali ko to može platiti?”, zapitao se Boente.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO