Tenis: Španija osvojila Hopman kup

Ðoković i Ivanović nisu uspjeli naći ključ dubl igre protiv očigledno mnogo uigranijeg španskog tandema (Getty Images)

Španska teniska reprezentacija osvojila je Hopman kup u Perthu, Australija.

Predstavnici Španije Anabel Medina Garrigues i Fernando Verdasco savladali su u subotu ukupnim rezultatom 2:1 Anu Ivanović i Novaka Đokovića.

U pojedinačnim mečevima Garrigues je pobijedila Ivanović sa 6:4, 6:7 (3) i 6:2, dok je Đoković pobijedio Verdasca sa 6:3 i 7:5.

Španci su slavili u posljednjem kombiniranom dubl meču sa 6:4 i 7:5 te spriječili Srbiju u osvajanju prvog trofeja na tom takmičenju.

Španija je osvojila svoj četvrti naslov.

Ðoković i Ivanović nisu uspjeli naći ključ dubl igre protiv očigledno mnogo uigranijeg španskog tandema, koji je na kraju zasluženo slavio.

Poslije razmjene brejkova u početnim gemovima prvog seta, Španci su poveli sa 6:4, a onda u drugom setu kod neriješenog rezultata 5:5 došli do odlučujućeg brejka, koji su na kraju materijalizirali i osvojili četvrti trofej u historiji.

Ana i Novak ne odustaju

Najbolji svjetski teniser Novak Ðoković rekao je poslije poraza od Španije da se nada da će sljedeće godine ekipa Srbije uspjeti osvojiti ovaj trofej.

“Špancima čestitam na trofeju, bili su bolji. Ana, tebi hvala što si od svih koje si mogla izabrala mene. Ja imam samo tebe. Treći put igramo zajedno, nismo uspeli da osvojimo titulu, nadam se da ćemo sledeći put uspeti”, rekao je Ðoković.

“Reći ću slično kao i Novak, bili smo blizu, čestitam Anabel na sjajnoj igri. Nadam se da ćemo ponovo doći ovde i osvojiti titulu”, kazala je Ivanović.

Garrigues je izjavila da cijelu karijeru sanja o ovakvom trijumfu.

“Imam 30 godina i konačno mi se želja ispunila, tako da sam veoma, veoma sretna. Publika je bila odlična, kao na Grand Slam turnirima”, poručila je španska teniserka.

Izvor: Agencije