Shanghai: Drogba je i dalje naš igrač

Drogba: Kineski klub će od Svjetske nogometne asocijacije tražiti zaštitu svojih interesa (AP)

Napadač reprezentacije Obale Slonovače i dalje je pod ugovorom sa Shanghai Shenhuom i njegov ovosedmični transfer u turski Galatasaray krši odredbe ugovora, objavio je kineski klub u srijedu.

Drogba je u ponedjeljak dogovorio 18-mjesečni ugovor sa istanbulskim klubom, a dogovor čine obeštećenje od šest miliona eura, plata od 15.000 eura po odigranoj utakmici, te četiri miliona eura isplate po dolasku u klub.

Međutim, u saopćenju Shanghai Shenhue se navodi kako je prekršen ugovor ovog kluba i napadača afričke reprezentacije, te da je Uprava spremna obratiti se i Svjetskoj nogometnoj asocijaciji FIFA kako bi tražila zaštitu svojih interesa.

Zaštititi interese

„Svi u klubu smo veoma šokirani. Drogba je još uvijek član Nogometnog kluba Shanghai Shenhua i ugovor ove dvije strane još uvijek je validan“, navodi se u saopćenju kineske ekipe sa kojom je nogometaš prošlog jula potpisao dvoipogodišnji ugovor.

„Nogometni klub Shanghai Shenhua se sprema sakupiti dokaze o svim navodima i proslijediti ih FIFA-i kako bi zaštitio vlastite interese.“

Bivši napadač Chelseaja, 34-godišnji reprezentativac Obale Slonovače, koji se trenutno nalazi sa nacionalnim timom u Južnoj Africi, gdje je u toku Afrički kup nacija, odlučio se preseliti u Kinu nakon što je napustio „Plavce“ sa Stamford Bridgea prošlog maja.

Prije potpisa za Galatasaray, Drogba je tražio dozvolu da tokom pauze između dvije sezone kineskog prvenstva igra na posudbi, ali je to FIFA odbila.

Izvor: Agencije