Mourinho: Sigurno je da neću otići u PSG

Mourinho smatra da PSG u Carlu Ancelottiju ima odličnog trenera (Reuters)

Trener madridskog Reala Jose Mourinho odbacio je u srijedu spekulacije o tome da bi naredne sezone mogao preuzeti kormilo Paris Saint-Germaina, prenosi Tanjug.

“Sigurno je da neću trenirati PSG. Treba reći da je uspjeh tog kluba direktno povezan sa stručnim radom Carla Ancelottija i Leonarda i prosto nema potrebe da se mijenja dobitna kombinacija”, rekao je Mourinho za francuski RMC Sport.

Portugalski trener je naglasio da PSG “ima velikog trenera”.

“PSG ima velikog i trenera i sportskog direktora, koji mi je pritom i dobar prijatelj. Predsjednika PSG-a, također, dobro poznajem i smatram da je on pravi zaljubljenik u nogomet“, rekao je Mourinho.

Šef stručnog štaba madridskog kluba ocijenio je da je odbrana titule “nemoguća misija”, ali da su zato titule u Kupu Kralja i Ligi prvaka ostvarljivi ciljevi.

Nemoguća misija

“Titulu je nemoguće osvojiti, jer je razlika u odnosu na Barcelonu ogromna. Zato ćemo sada fokus usmjeriti na druga dva velika cilja, Kup kralja i Ligu prvaka”, rekao je Mourinho.

On je istakao da ne treba biti “opsjednut nekim nedostižnim ciljevima”.

“Opsesija može samo da komplicira stvari. Ništa se ne može lako postići i zato moramo biti smireni i iz sebe izvući maksimum u nastavku sezone”, rekao je Mourinho.

On je naglasio da mu smeta što se u javnosti stalno stvaraju polemike u kojima je on u centru pažnje.

“U javnosti se stvaraju polemike kojih u stvarnosti nema. Radim savjesno svoj posao i nadam se dobrim rezultatima”, poručio je Mourinho.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO