NBA: Spursi bolji od Hawksa

San Antonio Spursi: Pobjeda nad Atlanta Hawksima od 98-93 (Getty Images)

Tony Parker je upisavši svoj deseti double-double ove sezone i zabivši 23 koša uz 12 asistencija odveo svoje San Antonio Spurse do pobjede nad Atlanta Hawksima od 98-93.

Matt Bonner je ubacio 17 koševa, a Tiago Splitter i Kawhi Leonard svaki po 14 za San Antonio, kojem je ovo 14. pobjeda u gostima.

Josh Smith je predvodio Atlantu sa 21 pogotkom, dok je Kyle Korver dodao 19, a Al Horford upisao 15 skokova.

Parker je igrao sjajno posebno u zadnjih 12 minuta kada je zabio 10 koševa i dva puta asistirao.

 

Čvrsta odbrana San Antonia

Spursi su malo pali u odbrani u zadnjoj četvrtini, iako su ograničili Atlantu na 29.2 posto šuta iz igre i na 28.6 posto trica. Hawksi su bili loši i s linije slobodnih bacanja gdje su promašili pet od 12.

Čvrsta odbrana San Antonia u drugom poluvremenu bila je kopija dobrane iz prvog poluvremena, dok je šut bio 50 posto iz igre i 50 posto s linije trica, javlja Hina. 

Atlanta se malo popravila u trećoj četvrtini i pogodila je 11 koševa od 22 pokušaja te iskoristila seriju od 7-0 da povede 61-60 4:21 minute prije kraja tog dijela utakmice.

No to je vodstvo trajalo 17 sekundi dok Boris Diaw nije pogodio koš i započeo odvajanje San Antonia koje je potrajalo do kraja utakmice.

Nakon “prosipanja” vodstva od 17 koševa u drugom poluvremenu gostujući Memphis Grizzliesi su zabili prvih šest koševa u produžetku da bi ostvarili pobjedu od 85-82 nad Chicago Bullsima.

Bullsi su zabili samo 25 koševa u drugoj i trećoj četvrtini, ali su nadoknadili razliku od 13 koševa u zadnjoj četvrtini za produžetak.

Bullsi bez All-Star napadača

Marc Gasol je zabio 19 koševa, najviše kod Grizzliesa. Zach Randolph je dodao 13 koševa uz 19 skokova.

Bullsi su igrali bez All-Star napadača Luola Denga koji je ozlijeđen, a Jimmy Butler koji ga je zamijenio u prvoj postavi postigao je 18 pogodaka uz osam skokova i tri ukradene lopte.

Clippersov Chris Paul se vratio na teren nakon trosedmičnog pauziranja zbog ozljede koljena i zabio 22 koša uz 11 asistencija za pobjedu svoje momčadi od 94-87 nad gostujućim Wizardsima u Staples Centru.

Blake Griffin je zabio 17 koševa uz 11 skokova.

Clippersi su imali šut iz igre od samo 36.6 posto, ali su ipak pobijedili Washington koji je imao šut 41.6 posto. Clippersima su za pobjedu pomogla 22 skoka u napadu, najviše ove sezone.

Izvor: Agencije