Guardiola se nada angažmanu u Engleskoj

Uvijek sam se divio engleskom nogometu, navijači su tamo nevjerovatni (AFP)

Bivši trener španskog prvoligaša Barcelone Pep Guardiola nagovijestio je mogućnost selidbe u Englesku, kazavši kako se nada da će jednog dana biti menadžer nekog tima iz Premier lige, prenosi agencija AFP.

Kako bi obilježio proslavu 150. godišnjice Nogometnog saveza Engleske (FA) u srijedu, Guardiola je dao intervju za ovu organizaciju, a tom prilikom je otkrio želju da radi u nekom engleskom klubu.

„Posebna je stvar raditi u toj ligi. Želio bih osjetiti navijanje, okolinu, medije i način igre nogometaša. Kao igrač nisam uspio realizirati san da tamo igram, no nadam se u budućnosti da ću dobiti izazov da vodim jedan od timova i tako dobijem iskustvo svih stručnjaka i igrača koji su radili tamo“, kazao je Guardiola.

Španski stručnjak se trenutno odmara od nogometa nakon izvanrednog perioda velikih uspjeha na čelu katalonskog kluba sa kojim je osvojio 14 trofeja u četiri sezone.

Fasciniran navijačima

Nakon što je napustio klub sa Nou Campa krajem prošle sezone, dovođen je u vezu sa Chelseajem, Manchester Unitedom i Manchester Cityjem.

Nedavno je objavljeno kako je blizu angažmana kao trener njemačkog diva Bayerna iz Minhena, no izjave u srijedu se tumače kao jačanje špekulacija o selidbi u Englesku.

„Uvijek sam se divio engleskom nogometu. Navijači su tamo nevjerovatni.“

„U Italiji ćete dobiti podršku navijača kada dobro igraju, no kada gubite ubili bi vas. U Engleskoj me iznenađuje da tim uvijek ima podršku. To je lijepo i zato, dok sam još mlad i imam 41. godinu, nadam se da ću imati priliku tamo raditi“, istakao je Guardiola.

Izvor: Agencije