US Open: Pobjeda Čilića

Protivnik Janku Tipsareviću u šesnaestini finala bit će Slovenac Grega Zemlja (Getty Images)

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Grand Slam turnira US Open u New Yorku nakon pobjede nad Japancem Keijem Nishikorijem u četiri seta – 6:3, 6:4, 6:7 (3), 6:3.

Čilić je nadigrao neugodnog Japanca, s kojim je do večeras imao negativan međusobni omjer 1:2 i od kojeg je izgubio na US Openu prije dvije godine.

Čilić je veliki posao protiv 18. tenisera svijeta obavio u prva dva seta, kada je odigrao sigurno i precizno, dok je treći set izgubio u “tie-breaku”. Srećom, Međugorac protiv Nishikorija nije ponovio dvoboj drugog kola protiv Nijemca Brandsa, kada je nakon vodstva 2:0 morao igrati peti set.

Prvu meč-loptu kod 5:2 na servis Japanca Čilić nije iskoristio, ali je zato sljedeći gem dobio bez izgubljenoga poena i zasluženo slavio. Čilić je od 12 lopti za obrat iskoristio četiri, a svoj početni udarac je sjajno branio jer je Nishikori od devet prilika iskoristio samo jednu.

U 4. kolu US Opena Čilić ide na boljeg iz dvoboja Francuza Jeremya Chardya i Slovaka Martina Kližana, te se Marinu tako pruža velika prilika da prođe dalje.

Pobjeda Tipsarevića

Srbijanski teniser Janko Tipsarević plasirao se u šesnaestinu finala US Opena pošto je u noći sa petka na subotu u 2. kolu savladao Amerikanca Briana Bakera 3:0 u setovima – 6:4, 6:3, 6:4.

Tipsarević je do pobjede došao lakše nego što pokazuje odnos u gemovima. Igrao je mnogo bolje od godinu mlađeg Bakera i bez posebnog napora održavao potrebni ritam.

Mnogo pokretljiviji, precizniji, ali i strpljivi Tipsarević, sigurno je okončao borbu nakon nešto više od dva sata igre iskoristivši treću meč loptu na servis protivnika.

Drugi teniser svijeta, Novak Ðoković plasirao se u šesnaestinu finala nakon pobjede nad Brazilcem Rogeriom  Dutra da Silvom 3:0 u setovima – 6:2, 6:1, 6:2.

Branilac titule lako je preskočio i drugu prepreku na US Openu, nakon što je na startu pobjedio talijana Paola Lorenzija.

Protivnik Janku Tipsareviću u šesnaestini finala bit će Slovenac Grega Zemlja, dok će se Novaku Ðokoviću u meču za ulazak u osminu finala suprotstaviti Julien Benneteau iz Francuske.

Izvor: Agencije