Ivan Klasnić jednu godinu u Mainzu

Klasnić: Sada se moram brzo spremiti i odužiti se golovima Mainzu na ukazanom povjerenju (AFP)

Povremeni hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić potpisao je u utorak jednogodišnji ugovor s njemačkim prvoligašem Mainzom, objavljeno je na internetskoj stranici Bundesligaša.

Klasnić (32) je tokom dana prošao medicinski pregled i obvezao se vjernost klubu, a uprkos činjenici da je prijelazni rok završen 1. septembra, njegov transfer je bio moguć jer je došao kao slobodan igrač iz engleskog premierligaša Boltona.

„Ivan Klasnić je bio naša rezervna opcija nakon što se nismo uspjeli dogovoriti s Adrianom Ramosom“, izjavio je sportski direktor Mainza Christian Heidel.

„Tražili smo iskusnog strijelca koji je već igrao u Bundesligi, pa mu neće biti potrebna prilagodba. Dobili smo odličnog igrača koji će ojačati naš mladi napad.“

Bliže kćerki u Hamburgu

Klasnić je rođen i odrastao u Njemačkoj, karijeru je počeo 1997. godine u St. Pauliju, a od 2001. do 2008. bio je zvijezda Werdera iz Bremena za koji je postigao 49 golova u 151 utakmici.

Nakon epizode u francuskom Nantesu, otišao je u Bolton, gdje je u 78 utakmica upisao 20 pogodaka.

„Imao sam dosta ponuda, no ova iz Mainza je bila najbolja. Radujem se povratku u Njemačku i iz obiteljskih razloga jer ću biti blizu svojoj kćerki koja živi u Hamburgu“, rekao je napadač koji je za „Vatrene“ odigrao 41 utakmicu, te postigao 12 golova.

„Sada se moram brzo spremiti i odužiti se golovima Mainzu na ukazanom povjerenju.“

Klasnić je prije nekoliko dana bio vrlo blizu potpisa za turski Gaziantepspor, a potom se tokom vikenda spominjao kao novi igrač španskog Deportiva, no ipak se odlučio za Mainz, koji nakon dva kola Bundeslige ima jedan bod.

Izvor: Agencije