Vidić pauzira osam sedmica zbog operacije

Vidić nije igrao protiv Liverpoola proteklog vikenda, jer je imao problema s koljenom, zbog čega je morao 'pod nož (AFP)
Vidić nije igrao protiv Liverpoola proteklog vikenda, jer je imao problema s koljenom, zbog čega je morao 'pod nož (AFP)

Odbrambeni igrač engleskog nogometnog kluba Manchester United Nemanja Vidić pauzirat će narednih osam sedmica, jer je podvrgnut operaciji koljena.

Internacionalac iz Srbije propustio je duel “Crvenih đavola” s Liverpoolom proteklog vikenda, koji je pripao njegovom timu (2:1), jer se žalio na nelagodu u desnom koljenu, a dalje provjere su utvrdile pravu dimenziju problema te se Vidić morao podvrgnuti operaciji meniskusa.

“Vidić je imao operaciju meniskusa desnog koljena i odsustvovat će sa terena blizu osam sedmica”, piše u saopćenju Uniteda.

“Menadžer Alex Ferguson, u sklopu prevencije, odmarao je Vidića ovog vikenda, nakon što se nogometaš požalio na nelagodu u koljenu. Dalji ljekarski pregledi otkrili su tačno stanje. Odbrambeni igrač je operiran ove sedmice.”

Tridesetogodišnji kapiten Manchester Uniteda nije igrao pet mjeseci prošle godine, nakon što je pokidao križne ligamente koljena tokom utakmice Lige prvaka (LP) kada je Basel slavio nad engleskim timom u Švicarskoj.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO