Upitna Kličkova izjava o kraju karijere

Kličko je prethodno nagovijestio da će se povući nakon pobjede nad Manuelom Charrom osmog septembra u Moskvi (EPA)
Kličko je prethodno nagovijestio da će se povući nakon pobjede nad Manuelom Charrom osmog septembra u Moskvi (EPA)

Glasnogovornica Vitalija Klička izjavila je da se ukrajinski šampion u teškoj kategoriji još neće povući, iako je bokser izjavio da će “okačiti rukavice o klin”.

Bivši WBO šampion najavio je na konferenciji za novinare da “nema namjeru boriti se”, ali je ostalo pitanje u kom kontekstu je ukrajinski bokser to izjavio.

“Želim da poručim svim ljubiteljima boksa širom svijeta da će se ukrajinska zastava vijoriti i himna pjevati kada Kličko bude ušao u ring, ali nisam ja u pitanju, pošto nemam namjeru da se borim”, rekao je Kličko, koji je dodao da se izjava odnosi na njegovog mlađeg brata Vladimira, koji je vlasnik WBA, IBF i WBO titula u teškoj kategoriji.

Njegova glasnogovornica Oksana Žinovjeva je, ipak, insistirala na tome da je Kličko rekao kako nema namjeru da ulazi u ring u poznim godinama.

“To je ono što on uvijek kaže”, rekla je Oksana.

Odlazak u penziju

Nakon toga je ostalo nejasno da li će Kličko i dalje boksati ili njegov tim čuva najavu o penzioniranju za neku posebnu priliku.

Ipak, na Facebooku se pojavila informacija u kojoj Vitalij Kličko potvrđuje da ne želi završiti svoju 16-godišnju karijeru.

“Nema govora o mom odlasku u penziju. Žao mi je što to nisam dobro naglasio na konferenciji za novinare.”

Inače, Kličko je prethodno nagovijestio da će se povući nakon pobjede nad Manuelom Charrom osmog septembra u Moskvi.

Kličko, čiji je nadimak “Doktor gvozdena pesnica”, ima 45 pobjeda uz 41 knock out i samo dva poraza.

Izvor: Agencije


Povezane

Ukrajinac odbacio brigu javnosti oko njegovih godina i danas kazao da će iskoristiti svo svoje iskustvo kako bi slavio protiv izazivača Derecka Chisore.

09 Jan 2012
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO