Real sprema tužbu protiv Godalla

Jose Mourinho se našao na meti kritika zbog načina proslave pobjede nad Manchester Cityjem (AP)

Nakon što je trener Real Madrida Jose Mourinho tužio urednika španskog sportskog lista Marca Roberta Palomara zbog klevetničkih komentara, madridski klub namjerava tužiti bivšeg potpredsjednika Barcelone Alfonsa Godalla, koji je na jednoj društvenoj mreži Mourinha nazvao psihopatom, objavili su u petak španski mediji.

Mourinho je u utorak pobjednički gol u 90. minuti za trijumf 3:2 protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka (LP) proslavio u stilu nogometaša, uklizavši na koljenima na travnjak.

Godall to je prokometirao riječima: “Sramota, kako taj psihopata slavi pogodak, kao da je nogometaš. To je izraz njegove frustracije, jer je bio slab igrač. Psihopatova ekipa je spasila tri boda.”

Mourinho je tužio Palomara zbog klevetničkih komentara objavljenih u tekstu od 17. septembra, objavili su u četvrtak španski mediji.

Utemeljene kritike

Urednik Marce je u svom komentaru opisao Mourinha kao osobu koja će napustiti mjesto nesreće nakon što je uzrokovao saobraćajnu nesreću.

Takav komentar uslijedio je nakon lošeg starta Reala u domaćem prevenstvu, zbog čega nakon samo četiri kola zaostaje osam bodova za Barcelonom.

“Mourinho je svjestan važnosti slobode govora i medija, te nije i nikad neće poduzimati pravne postupke kad su u pitanju utemeljene kritike. No, ovaj komentar je u osnovi klevetnički i nije bio potreban takav izbor riječi da bi se postigao cilj kritike”, saopćio je Mourinhov advokat.

Ovo je druga tužba koju je Mourinho podigao protiv španskih novinara.

Prethodno je tužio reportera El Paisa Charlesa Bouviera, koji ga je nazvao “Naci Portugalcem”.

Izvor: Agencije


Povezane

Robert Palomar je u svom komentaru opisao trenera Real Madrida kao osobu koja će napustiti mjesto nesreće nakon što je uzrokovao saobraćajnu nesreću.

Published On 20 Sep 2012

Strijelci za City Edin Džeko i Aleksandar Kolarov, uz njih igrao i Matija Nastašić, a za Real nastupio Luka Modrić.

Published On 18 Sep 2012

Portugalski stručnjak je, u dvije godine provedene u Realu, osvojio Kup kralja i naslov prvaka Španije.

Published On 22 May 2012
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO