Galliani: Allegrijev posao je siguran

Mediji kao kandidate za nasljednika Massimiliana Allegrija spominju Ruuda Gullita i Rafaela Beniteza (AP)

Usprkos očajnom otvaranju sezone rukovodstvo italijanskog nogometnog prvoligaša Milana ne razmišlja o promjeni trenera Massimiliana Allegrija.

“Svaki trener na svijetu je u opasnosti kada izgubi deset susreta, ali ovdje nije takva situacija. Vjera u trenera Allegrija neće nestati ni nakon utakmice protiv Udinesea, bez obzira na ishod te utakmice”, potvrdio je izvršni dopredsjednik Milana Adriano Galliani.

Međutim, italijanski mediji navode kako je pitanje dana kada će Allegri dobiti otkaz, a kao kandidati za njegovog nasljednika spominju se Ruud Gullit i Rafael Benitez.

Milan je u prva tri ligaška kola upisao jednu pobjedu u Bologni (3:1) i dva domaća poraza (Sampdoria, Atalanta) i trenutačno se nalazi na 10. mjestu Serie A, dok je u Ligi prvaka startao s neriješenim rezultatom na San Siru protiv belgijskog Anderlechta.

Prvi otkaz

Nakon utakmice 3. kola italijanskog nogometnog prvenstva, u kojoj je Palermo na svom terenu odigrao 1:1 s Cagliarijem, vodstvo kluba sa Sicilije objavilo je da je dosadašnji trener Giuseppe Sannino smijenjen, te da će njegovo mjesto na klupi Palerma zauzeti Gian Piero Gasperini.

Sannino je prije dolaska u Palermo trenirao Sienu, Varese i Cosenzu, te niz manje poznatih klubova.

U prva tri kola nove sezone Palermo je osvojio tek jedan bod i nalazi se na 18. mjestu.

Ovo je prvi otkaz treneru u novoj sezoni Serie A u kojoj je prošle sezone čak 19 trenera dobilo otkaz, a Palermo je bio među vodećima, promijenivši u jednoj sezoni čak tri trenera.

Novi strateg na klupi Palerma i sam je prošle godine okusio gorčinu nogometnog hljeba: Gasperini je nakon samo tri mjeseca na klupi Intera dobio otkaz.

Izvor: Agencije