EP u veslanju: Medalje za Srbiju i Hrvatsku

Srbija od mogućih pet osvojila četiri medalje (Getty Images)

Hrvatski veslači osvojili su jednu zlatnu i jednu bronzanu, a veslači iz Srbije dvije bronzane i jednu srebrnu medalju na evropskom prvenstvu koje se održava u italijanskom Vareseu.

Braća Martin i Valent Sinković iz Hrvatske, dva člana četverca koji je osvojio srebrnu medalju na olimpijskim igrama u Londonu, postali su u nedjelju evropski prvaci u dvojcu na pariće.

Braća Sinković su do prvog mjesta u finalu došli s vremenom 6:14.25, dok su srebro s vremenom 6:15.17 osvojili Italijani Alessio Sartori i Romano Battisti, a bronzu Norvežani Nils Jakob Hoff i Kjetill Borch (6.17.78).

U drugoj utrci hrvatske veslačice Sonja Kešerac i Maja Anić u dvojcu bez kormilara osvojile su bronzanu medalju s vremenom 7:18.91. Zlato je u toj utrci pripalo Rumunkama Cameliji Lupascu i Nicoleti Albu, dok su srebrnu medalju osvojile Britanke Caragh McMurtry i Olivia Carnegie Brown.

Uspjeh Srbije

Četverac bez kormilara, Miloš Vasić, Radoje Ðerić, Miljan Vuković i Goran Jagar iz Srbije, osvojio je treće mjesto u Evropi, kao i dvojac bez kormilara, Nenad Stojić i Nikola Beđik, dok je double scull, Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, zauzeo peto mjesto u finalnoj trci.

Četverac je u finalu ostvario vrijeme od 5:58,72 minuta. Zlato su osvojili Grci, a srebro Rumuni.

Dvojac je u finalu zabilježio vrijeme 6:31,50 minuta. Najbolji su bila Holanđani, a srebro je pripalo Španiji.

Iva Obradović iz Srbije bila je na drugom mjestu u skiffu, čime je Srbija od mogućih pet osvojila četiri medalje.

Ona je u finalnoj utrci zabilježila je vrijeme od 7:39,87 minuta i plasirala se odmah iza Litvanke Donate Vistartaite.

Bronzanu medalju osvojila je Estonka Kaisa Pausalu.

Izvor: Agencije