Održan hokejski spektakl u pulskoj Areni

Hokejski spektakl pred 7000 gledatelja u pulskoj Areni ipak je održan, iako je do zadnjeg trenutka visila prijetnja da neslavno propadne, pa je Medveščak postao prvi klub u historiji koji je utakmicu hokeja na ledu organizirao u rimskom amfiteatru starom 2000 godina, a potpuno zadovoljstvo Medvjedima je možda tek malo narušio poraz od ljubljanske Olimpije.

Septembarski vremenski uvjeti praćeni južinom, kišom i burom ipak su učinili svoje i gotovo uništili ideju da se zimski sport, primjeren hladnom vremenu i sjevernim krajevima, igra u kasno ljeto pod otvorenim nebom primorskog grada na Mediteranu.

Kad su organizatori nedugo prije zakazanog termina odigravanja utakmice između Medveščaka i Olimpije skinuli zaštitnu foliju kojom je bio prekriven teren, zaprepašteno su otkrili da je ledena ploha prepuna vode, neravnina i brazda, što ju je činilo neprimjerenom za igranje hokeja.

Igrači obje momčadi u nevjerici su u nekoliko navrata isprobavali led, upozoravajući na mogućnost zadobivanja ozljeda na neodgovarajućoj podlozi, dok su zabrinuti organizatori činili sve kako bi led koliko-toliko doveli u stanje pogodno za igru i spasili dugo najavljivani događaj.

Besplatno piće i ulaznice

Kako bi se nestrpljivoj publici ispričali na čekanju, počastili su je sa 6000 besplatnih piva i besplatnim ulaznicama za jednu od predstojećih utakmica u Zagrebu.

Nešto prije 23 sata, dva sata kasnije od predviđenog početka spektakla, kvaliteta leda djelomice je poboljšana, pa su se suci, klubovi i igrači složili da se drama prekine i utakmica ipak odigra.

U susretu na rubu regularnosti, ali u fantastičnoj atmosferi antičke građevine, Medveščak kao da je podlegao pritisku spektakla i u prve dvije trećine u lošoj igri uspio primiti tri gola, ne postigavši nijedan.

Probudio se tek u posljednjoj dionici igre te golovima Zanoškog i Naglicha smanjio rezultat i zabilježio podnošljiv poraz od 2:3 (0:1, 0:2, 2:0) u utakmici koja je završila u jedan sat iza ponoći.

Time je ipak spašen dugo najavljivani spektakl o kojem su izvještavali gotovo svi svjetski mediji, učinivši Pulu i hokejske utakmice u njezinoj Areni globalnom senzacijom.

Izvor: Al Jazeera i agencije