Realova zarada preko pola milijarde eura

Mourinho je razgovarao s Ronaldom nakon što se ovaj vratio u Madrid nakon reprezentativnih obaveza (EPA)
Mourinho je razgovarao s Ronaldom nakon što se ovaj vratio u Madrid nakon reprezentativnih obaveza (EPA)

Španski nogometni velikan Real Madrid postao je prvi sportski kolektiv koji je u jednoj fiskalnoj godini imao prihode veće od pola milijarde eura.

U protekloj fiskalnoj godini, koja se poklapa s nogometnom sezonom, “Kraljevski klub” je imao prihode u iznosu od 514 miliona eura.

To je porast od sedam posto u odnosu na sezonu 2010/11, kada su prihodi kluba iznosili 480 miliona eura.

Neto dobit Real Madrida u prošloj godini je bila 24 miliona eura, što je 23 posto manje nego godinu dana ranije.

U klubu su to pravdali povećanjem troškova za osiguranje, promjenama poreznih zakona te većim troškovima investicija u igrače.

U klubu su zadovoljni jer su smanjili dug 26,5 posto, a on sada iznosi 124,7 miliona eura.

Odgovoran za rezultat

U međuvremenu, nakon što je Cristiano Ronaldo podigao prašinu izjavom kako nije sretan u Realu, oglasio se i trener “Kraljevskog kluba” Jose Mourinho pokušavši smiriti uzavrelu situaciju koja je nastala na Santiago Bernabeu.

“Ukoliko Ronaldo nastavi igrati kao do sada, može biti tužan koliko želi. Ja sam nogometni trener i odgovaram za rezultat ekipe. To je jedino što me zanima. Kada rezultati Reala neće biti dobri, možete me ‘ubiti”, poručio je portugalski stručnjak.

Ronaldo je početkom septembra izazvao dosta polemika izjavom kako nije sretan u klubu.

“Nisam sretan, a ljudi u klubu znaju zašto. Ne želim razgovarati o tome i usredotočit ću se na nadolazeće nastupe,” poručio je on.

‘Ugašen požar’

Mourinho je razgovarao s Ronaldom nakon što se ovaj vratio u Madrid nakon reprezentativnih obaveza.

Razgovarali su dugo i otvoreno i navodno je portugalski stručnjak uspio “ugasiti požar”.

“Cristiano radi vrhunski, na najvišem mogućem nivou. Njegove predstave na travnjaku također su na visokom nivou. On je igrač koji u svim segmentima izvršava svoje zadatke. Međutim, neki dani su bolji, a neki lošiji. Cristiano je oduvijek bio timski igrač i nisam zabrinut zbog stvari koje nisu bitne za našu ekipu”, poručio je Mourinho.

“Bilo bi lijepo kada bi mediji pružili Cristianu jedino što treba – mir, kako bi na terenu pokazao najbolje šta zna. Igrače bi se trebalo suditi po učinku na terenu”, zaključio je trener španskog nogometnog velikana.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO