Getafeu gradski derbi protiv Real Madrida

Getafeov Barrada proslavlja pobjedonosni gol protiv velikog Real Madrida (Reuters)

Nogometaši Real Madrida nastavili su sa lošim izdanjima na početku nove sezone španskog prvenstva. Šampioni Primere ispustili su prednost i pretrpjeli iznenađujući poraz od gradskog rivala Getafea u nedjelju i sada imaju pet bodova manje od vodeće Barcelone.

„Kraljevi“, na čijem je čelu trener Jose Mourinho, prošlog vikenda su kod kuće sa Valencijom remizirali 1:1, a ovaj put se činilo da su u punoj kontroli meča. To je potvrdio i pogodak Gonzala Higuaina u 27. minuti meča na madridskom stadionu Coliseum.

Njihov neuspjeh da „unovče“ duge periode posjeda lopte na kraju ih je koštao. Dosta slabiji domaćin poravnao je u osmoj minuti drugog poluvremena kada je Ikera Casillasa iz slobodnog udarca savladao Juan Valera.

Za Real je od lošeg na gore otišlo 15 minuta prije kraja meča kada je rezervista Adrian Colunga uposlio Abdelaziza Barradu, a on poslao loptu u mrežu Reala i tako osigurao pobjedu Getafeu.

Isključenje Punala

Nešto ranije je i Barceloni malo nedostajalo da dozvoli iznenađenje, ali je to spriječio Lionel Messi i postigao dva gola za trijumf njegovog tima od 2:1 protiv domaće Osasune.

Domaćin je poveo u 17. minuti kada je aktobatski gol postigao Joseba Llorente i rezultat od 1:0 je stajao sve do 76. minute kada je Barcin Argentinac pogodio za poravnanje.

U korist gostima je išla i činjenica da su, pored poravnanja, od tog trena imali i igrača više, jer je Francisco Punal dobio crveni karton. Tvrdio je da je Messi postigao gol iz ofsajda.

Konačnih 2:1 postavio je Messi svojim drugim golom četiri minute kasnije.

Rezultati drugog kola: Osasuna – Barcelona 1:2, Getafe – Real Madrid 2:1, Granada – Sevilla 1:1, Real Sociedad – Celta Vigo 2:1, Espanyol – Real Zaragoza 1:2, Betis – Rayo Vallecano 1:2, Malaga – Mallorca 1:1.

Ponedjeljak: Valladolid – Levante, Atletico Madrid – Athletic Bilbao.

Poredak: Barcelona i Rayo Vallecano po 6, Mallorca, Sevilla i Malaga po 4, Deportivo, Betis, Valladolid, Getafe, Real Zaragoza, Real Sociedad po 3, Atletico, Levante, Valencia, Real Madrid i Granada po 1, Athletic, Espanyol, Celta i Osasuna bez bodova.

Izvor: Agencije