Raspored

Svjetskog prvenstva

Leonardo: Messi i Ronaldo ni nalik Zlatanu

Leonardo smatra da je Ibrahimović 'sa skoro 100 kilograma i 1,96 metara, najbolji strijelac na svijetu' (AFP)

Sportski direktor francuskog nogometnog prvoligaša Paris Saint-Germaina Leonardo izjavio je da nema boljeg specijaliziranog napadača od Zlatana Ibrahimovića, te istakao kako se švedska zvijezda ne može porediti sa Argentincem iz Barcelone Lionelom Messijem ili Realovim Portugalcem Cristianom Ronaldom.

Selidba korpulentnog napadača u glavni grad Francuske iz italijanskog Milana bilo je iznenađenje ljetnog prijelaznog roka, ali Leonardo vjeruje kako dovođenje nogometaša elitnog ranga u PSG, u narednih nekoliko godina, neće biti velika stvar.

„Naravno, uvijek se može govoriti o Messiju i Cristijanu Ronaldu, ali oni nisu ni nalik Ibrahimoviću. Sa skoro 100 kilograma i 1,96 metara, najbolji je strijelac na svijetu“, rekao je Brazilac za francuski L'Equipe.

„Kada smo doveli Zlatana i Thiaga Silvu ovog ljeta, svi su bili veoma impresionirani onim što smo postigli. Za dvije ili tri godine, ljudi će potpuno drugačije reagirati.“

Nema zabrinutosti

Potom je sportski direktor tima sa Parka prinčeva istakao kako PSG nije poslao ponudu za odbrambenog igrača Lillea Mathieua Debuchyja.

„On je odličan igrač i ima istog menadžera kao i Mathieu Bodmer, tako da se može reći da smo bili u kontaktu sa njim. No, nikada nismo govorili na ovu temu. Nismo poslali ponudu za Debuchyja i nismo kontaktirali Lille“, istakao je Leonardo.

Nogometaši Paris Saint-Germaina imaju problema da pronađu pravu formu u prvim sedmicama nove sezone, no Leonardo nije zabrinut.

„Ishod takmičarske godine ne ovisi o prvim utakmicama. Nisam zabrinut zbog početka. Međutim, igrač PSG-a nikada se ne bi smio zadovoljiti remijem.“

Naredna utakmica Parižana u Lique 1 na programu je u nedjelju kada im dolazi Bordeaux.

Izvor: Agencije